Jutta
Jutta Life 6 jul 2019

Het bewijs dat (bijna) alles op de barbecue kan: gegrilde watermeloen

Na een paar prachtige weken met zomers weer heb je vast al wat frisse stukken koude watermeloen achter de kiezen. Maar wist je dat je dat ding ook op de barbecue kunt gooien? En da’s nog lekker ook. Zo maak je gegrilde watermeloen: 

Voor je van start gaat: als je watermeloen grilt snijd je die het best in driehoeken en laat je de schil eraan. Zo kun je ze gemakkelijk draaien op de grill zonder dat ze uit elkaar vallen.

Je eet gegrilde watermeloen als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue. Lekker met Griekse yoghurt om in te dopen. Of serveer in een salade met verkruimelde feta, rucola, rode ui en munt. Liever zoet? Als dessertje met een bolletje vruchten- of vanille-ijs is het ook zalig!

gegrilde watermeloen

Zo maak je gegrilde watermeloen

Steek de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de watermeloen in driehoekjes van ongeveer 1,5 tot 2 cm dik.

Meng met een vork de suiker, olijfolie, limoenzeste en chilivlokken in een kleine kom en besmeer de stukken watermeloen ermee. Wrijf in tot de kruiden gelijkmatig zijn verdeeld.

Grill de stukken watermeloen op een hete grill 2 tot 3 minuten per kant. Smakelijk!

Culy

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Het bewijs dat (bijna) alles op de barbecue kan: gegrilde watermeloen
Sluiten