Jan
Jan Bikes 5 aug 2019

In het zijspan van deze motor zit een … barbecue

Sommige uitvindingen zijn zo mooi, zo simpel en zo logisch dat je je afvraagt waarom je er zelf nooit aan hebt gedacht. Dat is het geval als je voor het eerst deze motor met zijspan ziet. Althans, je denkt dat je een zijspan ziet, maar schijn bedriegt want dit is gewoon een heuse barbecuemotor. 

De barbecuemotor van Indian en Traeger

De nauwe samenwerking tussen motorbouwer Indian Motorcycle en barbecuemaker Traeger Grills resulteert in de ‘s werelds eerste barbecue-motor. De twee legendarische Amerikaanse merken vonden elkaar in een gecombineerde passie van de goede dingen des levens en voilà, een uniek concept was geboren.

De motor is een volledig functionele motor met een daaraan vastgekoppelde barbecue, op de plek waar zich normaal gesproken het zitgedeelte van een zijspan bevindt. Toegegeven, het is even wennen, maar voor een stukje vlees on the road hebben we veel over.

Het eindproduct is een puik staaltje vakwerk van customizer Thor Drake van Portland’s See See Motorcycles. Hij is erin geslaagd om een Indian Springfield Darkhorse samen te voegen met een Traeger Ironwood Series 885.

Het debuut van de barbecue-motor

Mocht je ondanks de indrukwekkende verschijning toch je twijfels hebben en je afvragen of het geheel wel echt functioneel is, dan is er maar één optie: de 2019 Sturgis Motorcycle Rally in South Dakota bezoeken. Daar beleefde dit model zijn debuut en kun je genieten van vers gebraden varkensvlees, ribbetjes en andere culinaire lekkernijen. Wat de barbecue-motor gaat kosten is onbekend, maar goedkoop zal hij niet zijn.

Check ook: De pizza-oven die je zo op je barbecue installeert

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
In het zijspan van deze motor zit een … barbecue
Sluiten