Noah
Noah Entertainment 21 jan 2020

De bedenker van ‘Star Wars’ heeft baby Yoda ontmoet (en het internet gaat los)

Baby Yoda was de grote ster in het eerste seizoen van ‘The Mandalorian’. Toch weten we nog verrassend weinig over de vijftigjarige baby uit de ‘Star Wars’-serie. Zijn geslacht blijft een mysterie, en officieel wordt de groene alien ‘The Child’ genoemd.

‘The Mandalorian’ en baby Yoda

Voor meer antwoorden moeten we helaas geduld hebben tot de herfst. Dan komt het tweede seizoen van de hitserie (op Disney+), inclusief meer duidelijkheid over wie baby Yoda nu precies is, zo heeft Jon Favreau beloofd. De regisseur van onder andere ‘Iron Man’ en ‘The Lion King’ was verantwoordelijk voor de ‘Star Wars’-serie. Terwijl we op nieuwe afleveringen wachten heeft de beste man een zoethoudertje voor je klaar staan, met alle gevolgen van dien.

George Lucas, de vader van ‘Star Wars’

Hij plaatste eind vorige week op Twitter namelijk een foto van niemand minder dan George Lucas met baby Yoda in zijn armen. George Lucas is degene die ‘Star Wars’ heeft bedacht, en tot de overname door Disney alles rondom de franchise overzag.

Verder is er geen context. Niks. Online wordt al gespeculeerd dat George Lucas een aflevering van het tweede seizoen gaat regisseren, en dat hij daarom op de set aanwezig was. Gezien de beste man geregeld sets van populaire films bezoekt, is dat echter allesbehalve een garantie.

Ach, in de tussentijd is het in ieder geval een hartverwarmende foto. De vader van ‘Star Wars’ met baby Yoda in zijn armen, vastgelegd op een heerlijk belabberde foto.

Taika Waititi weet meer

‘Thor: Ragnarok’-regisseur Taika Waititi weet overigens al meer: “Ik wist dat mensen over baby Yoda zouden praten, maar ik ken ook de echte naam van baby Yoda,” vertelde Waititi aan EW. “Dus, als je me een plezier wilt doen, stop dan met hem baby Yoda te noemen. Of is het een zij? Niemand weet het!” Hij regisseerde onder andere de finale van ‘The Mandalorian’, en sprak tevens de stem in van IG-11.

Het internet gaat los

Ondertussen kan het internet maar niet ophouden over de foto van George Lucas:

Het is druk op het internet sinds de komst van de baby. Dit zijn de 12 beste Baby Yoda-memes op een rijtje.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
De bedenker van ‘Star Wars’ heeft baby Yoda ontmoet (en het internet gaat los)
Sluiten