Jutta
Jutta accessories 12 mrt 2018

Drie Belgische horlogemerken om in het oog te houden

Swiss made is al jaren het kwaliteitslabel voor klokken, maar Zwitserland is lang niet de enige plek waar je degelijke horloges kan scoren. De laatste jaren gonst het van creativiteit in ons land. Drie keer Belgisch design om je pols. 

Jules & Fils

Mix vijf generaties ervaring met jeugdig enthousiasme en je krijgt Jules & Fils. Jules was de naam van een betovergrootvader én een grootvader die beiden gepassioneerd waren door uurwerken, ‘Fils’ staat voor hun (achter)kleinzonen Gauthier en Arnaud Vandeputte. Als kind zagen zij hun grootvader horloges ontwerpen en toen ze enkele jaren geleden een van zijn oude notitieboeken terugvonden, besloten ze zijn visie weer tot leven te wekken. Het resultaat is een reeks knappe en oerdegelijke horloges.

Belgische horlogemerken

Om naar uit te kijken: de nieuwe chronograaf, die ze nu lanceren met een Kickstarter-campagne. Die loopt nog tot 1 april, tot die tijd kan je zo’n mooi horloge scoren mét stevige korting.

Jakhals

Jakhals is de naam van een nieuw Belgisch horlogemerk dat duurzame en uitzonderlijk mooie kwaliteitshorloges levert. Het label werd opgericht door de bevriende designers Jeroen Depuydt en Nicolas Faes. De twee kwamen op het idee een horloge te maken van acetaat, het materiaal dat je kent van het typische schildpadmotief op zonnebrillen. Het was even zoeken naar de juiste productiemethode, maar in mei 2017 lag de eerste collectie in de winkels.

Belgische horlogemerken

Een horloge van Jakhals is geen grote klepper, maar je kan er wel mee uitpakken. Het elegante design en de unieke patronen op de rand maken van je Jakhals een eyecatcher. De horloges zijn er in tien stijlen voor hem én voor haar. En zo maakt Jakhals van ‘uniseks’ een stijlvol statement, nice!

Komono

Dit brillen- en horlogemerk brengt minimalistisch design. Hun ontwerpen zijn cleanmaar wie wil opvallen vindt zeker ook een gedurfde uitvoering. Komono is niet bang om mee te gaan met trends. Toch blijft hun bestseller de meer tijdloze Winston-reeks.

Belgische horlogemerken

Raf Maes en Anton Janssens lanceerden het merk in 2009 en ondertussen wordt het wereldwijd verkocht. Er is duidelijk een markt voor Belgische horloges!

Reageer op artikel:
Drie Belgische horlogemerken om in het oog te houden
Sluiten