Sander
Sander Entertainment 15 aug 2019

Dit zijn de 10 best betaalde sporters per Instagram-post van 2019

Sporters worden al lang ingezet om tegen riante sommen hun mooie smoeltjes aan merken te koppelen. Tegenwoordig gebeurt het op Instagram en hier volgt een lijstje van de sporthelden die het meeste kunnen aanrekenen voor één enkele gesponsorde post. 

Instagram Rich List 2019: de best betaalde sporters

Mannen die de top 10 net niet halen, zijn toch zeer grote namen als Conor McGregor, Mohammed Salah en Stephan Curry. McGregor is bijvoorbeeld ‘maar’ 169.000 euro per gesponsord bericht waard. Arme stakker. De top 10 vertegenwoordigt een gezellig gezelschap van voornamelijk (ex-)voetballers, basketballers, een golfer en een cricketspeler. Benieuwd wat ze mogen beschrijven per bericht? Let’s go. De top 10 is gebaseerd op cijfers van Hopper; bekijk de volledige Instagram Rich List 2019 hier.

#10 – Luis Saurez

We vinden het best knap dat ‘de bijter’ in deze lijst staat: hij is niet moeders mooiste en hij is niet dé absolute ster van FC Barcelona. Die komt later. Zijn Insta-game is ook niet erg gelikt, maar toch mogen merken een slordige 184.000 euro neertellen voor een bericht op z’n Instagram-feed. Zo’n 33 miljoen volgertjes zien dat vervolgens.

View this post on Instagram

Los invito a conocer los nuevos altavoces T6 Plus Bluetooth que @tronsmart lanza para celebrar su sexto aniversario. Son increíbles. El sonido es muy bueno y elegante. Excelente para disfrutar en casa. Descubrí más y participa para ganar uno en su give away! bit.ly/lsist6p #Luissuarez #football #tronsmart #speaker #win I encourage you to check the new T6 Plus Bluetooth Speaker that @tronsmart is launching to celebrate its 6th anniversary. It’s impressive, the sleek and deep bass. Great to enjoy a nice moment at home. Discover more and participate to win one of 40 speaker to give away! bit.ly/lsist6p #Luissuarez #football #tronsmart #speaker #win

A post shared by Luis Suarez (@luissuarez9) on

#9 –  Virat Kohli

Eerlijk: voor ons een complete onbekende, deze Indiase cricketspeler. Maar ja, als je dan even nadenkt en beseft dat India knettergroot is en cricket de populairste sport, is het best wel begrijpelijk. Waarschijnlijk dé manier om iets aan de Indiase man te brengen, mocht je dat willen. Daar mag je dan wel 196.000 dollar voor betalen.

View this post on Instagram

Here's something to make the #one8 (1/8) day special! 😃 Top stuff @nikkfreestyler @post.guru 💯#PlayTheDay @oceanbeverages

A post shared by Virat Kohli (@virat.kohli) on

#8 – Zlatan Ibrahimovic

Dat deze man erin staat, dat hadden we dan weer wel verwacht. Zlatan zelf zal overigens beweren dat hij niet in de lijst staat, maar de lijst in hem. Of zoiets. Verzin iets overdreven zelfverzekerds en iets met leeuw of God en je kunt zijn uitspraken aardig uittekenen. Prima. Je wilt weten wat hij waard is per Instagram-post hè? 200.000 dollar, alsjeblieft.

View this post on Instagram

So excited about my new Samsung Galaxy S10+ Get it at Samsung.com #DoWhatYouCant #TeamGalaxy

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

#7 – Gareth Bale

Ah, Gareth. De enige golfer in de top 10 die naast zo’n 218.000 dollar per gesponsord bericht, ook nog eens fantastisch goed betaald krijgt om bij Real Madrid op de bank te zitten. Lekker leven hoor.

View this post on Instagram

Can't wait for the US Open to get started. Pebble is such an awesome place, as long as you drive it well. Cheering for all the #TeamTaylorMade guys this week, especially @djohnsonpga. #usopen

A post shared by Gareth Bale (@garethbale11) on

#6 – Ronaldinho

Oeh, deze hadden we ook niet per se verwacht. Niet meer, in ieder geval. Al gunnen wij de goedlachse Braziliaan elke cent hoor, zeker omdat zijn carrière een beter en glansrijker einde had mogen krijgen. Over krijgen gesproken: Ronaldinho kan 256.000 dollar per bericht krijgen. Snap je meteen weer waarom hij altijd lacht.

View this post on Instagram

Festa incrível de lançamento da @cervejabrussels no Brasil 🇧🇷 aqui em BH… Cerveja top demais! Super recomendo!

A post shared by Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinho) on

#5 – LeBron James

De enige basketballer in deze lijst en wat voor één. Met LeBron James passeren we ook de grens van de 50 miljoen volgers en om al die volgers te bereiken, mogen merken 272.000 euro overmaken naar de Amerikaan. Weinig merken doen dit overigens, want naast een heleboel Nike-promoties zijn er weinig andere merken te bekennen op zijn Instagram-pagina.

View this post on Instagram

It’s been a long road… @rimowa #TheKidfromAKRON👑

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

#4 – David Beckham

We vragen ons serieus af hoe Becks ooit de boeken in zal gaan: als fantastisch stijlvol uithangboord of als voetballer. We denken om de een of andere reden dat eerste. Beckhams hoge eindnotering is natuurlijk volledig naar verwachting: hij is werelberoemd, ziet er belachelijk goed uit en hij heeft een vervelende rotstem. Maar ja, dat laatste hoor je niet op foto. We nemen een grote sprong in het kostenplaatje, want David Beckham kan 357.000 dollar bijschrijven per bericht.

View this post on Instagram

25 years of Predator 🙌🏻 @adidasfootball @zidane

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

De top 3 die het meeste krijgt per gesponsorde post

#3 – Lionel Messi

Misschien wel de sporter in de lijst die dit plekje het meest aan zijn sportieve prestaties te danken heeft. Messi houdt niet van interviews, verschijnt sowieso niet vaak in de media en hij heeft dan ook lang niet zo’n reputatie als David Beckham of Cristiano Ronaldo. Maar ja, hij wordt wel door velen als de beste voetballer ooit beschouwd en hij is al jarenlang de absolute ster van een van de grootste clubs op aarde. En dat telt allemaal mee wanneer hij weer eens 648.000 dollar ziet verschijnen in z’n bank-app.

View this post on Instagram

Apoyando la colaboración y unidad global como embajador orgulloso de @Expo2020Dubai. /// Supporting global unity and collaboration as a proud @Expo2020Dubai ambassador. #Expo2020 #Dubai

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

#2 – Neymar

Neymar da Silva Santos Junior: sinds zijn zestiende de grootste held van het grootste voetballand van de wereld en uithangboord van Nike. De Braziliaan is net zoals de nummer 1 in dit rijtje niet bang voor een mediaoptreden meer of minder en dat legt hem geen windeieren: 722.000 dollar. Per. Bericht. Ongetwijfeld valt ‘ie op de grond als het is overgemaakt.

View this post on Instagram

Que lindo o dia de hoje, que honra ter a presença de tantas pessoas do mundo inteiro no lugar onde vivi. Obrigado @redbull @redbullbr por nos proporcionar estes momentos 👏🏽👏🏽 @redbullneymarjrsfive

A post shared by 3n310ta 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr) on

#1 – Cristiano Ronaldo

De absolute grootverdiener, het kan er maar een zijn natuurlijk: Cristiano Ronaldo. CR7. De man met eigen merken, de man met de looks, de man die maar liefst 975.000 dollar (!) per gesponsorde post kan krijgen. Weet je meteen waarom het shampoomerk hieronder zo duur is. Het verschil met #2 Neymar is ruim 250.000 dollar, maar dat is eigenlijk wel logisch te verklaren wanneer we kijken naar het aantal volgers: dat zijn er ruim 50 miljoen. Hiermee is Cristiano ook de meest gevolgde sporter, overigens.

View this post on Instagram

There is only one shampoo for me. #ClearMen #KeepAClearHead #NoDandruff #ClearHairCare #Menshampoo

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Enne … de prijzen zijn sinds vorig jaar serieus gestegen!

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 best betaalde sporters per Instagram-post van 2019
Sluiten