Life

Zo scoor je de beste koopjes op Black Friday 2018

Op vrijdag 23 november is het zover

Black Friday staat alweer voor de deur. Je weet wel, die dag dat Amerikanen compleet doordraaien en elkaar te lijf gaan voor een afgeprijsde TV of PlayStation. Gelukkig doen we het in België wat rustiger aan op vrijdag 23 november, maar ook bij ons kun je deals scoren. 

Bedenk wat je echt nodig hebt en/of wilt hebben

Maak een Black Friday-lijstje. Speur alvast rond op het internet, bekijk welke gadgets je wilt hebben en vraag jezelf af wat je echt nodig hebt. Is je Xbox aan vervanging toe? Geef dan alleen geld uit aan een Xbox en wat toebehoren. Verlies jezelf niet in andere deals, dat geld kun je beter besteden.

Zo scoor je de beste koopjes op Black Friday 2018

Voorkom wachtrijen, shop online

Op zijn tijd ouderwets shoppen en gewoon een winkel binnen stappen is tof. Neem je vriendin mee en maak er een mooie daguitstap van. Alleen met Black Friday kan het behoorlijk druk zijn in de winkels. Dat kun je uiteraard gemakkelijk voorkomen door online te winkelen. Nadat je vanuit je luie zetel de beste deals hebt gevonden hoef je ze alleen nog aan te klikken en af te rekenen. Bij veel winkels kun je trouwens de hele week al online bestellen.

Zorg dat je een account hebt aangemaakt

Dit is dé tip wanneer je bijvoorbeeld concertkaartjes gaat bestellen. Maak van tevoren een account aan en log alvast in. Dat scheelt je een hoop werk bij het afrekenen en zo weet je zeker dat de kaartjes van jou zijn. Dit geldt ook voor Black Friday. Maak een account aan en log van te voren in. Zo hoef je alleen nog maar je favoriete producten in je mandje te leggen.

Geloof niet iedere aanbieding

Voordat je helemaal los gaat op vrijdag kun je van tevoren even de ‘normale’ prijzen van de producten checken. Gaat er nu echt zoveel korting af of lijkt dat maar zo? Er zijn ketens die de prijs van het product ophogen en er dan 50% korting op kleven. Het lijkt dan een goede deal, maar eigenlijk doe je amper voordeel. Ken de prijzen van de producten en laat je niet in de luren leggen.

Zo scoor je de beste koopjes op Black Friday 2018

Hou het hoofd koel op Black Friday

Laat je niet gek maken door de deals, lees de voorwaarden en heel belangrijk: check waar de aanbieding geldt. Zit je thuis helemaal klaar om die puike PlayStation binnen te halen, blijkt de deal alleen in de winkel te gelden. Dat wil je natuurlijk vermijden, check dus goed waar je moet zijn zodat je zeker weet dat je iets aan de deal hebt.

20-11-2018 - Jutta