Thomas
Thomas Cars 18 okt 2018

De beste leaseauto: 6 stationwagens die je blind kunt leasen

Een volledig nieuwe auto kopen is een dure grap en financieel gezien niet altijd haalbaar. Tweedehands auto’s zijn een optie, maar je kunt ook een auto leasen.  De vraag is alleen: welke leaseauto past bij jouw wensen?

Een auto leasen heeft verschillende voordelen: je hoeft je nieuwe bolide niet in één keer af te rekenen, en er worden heel wat taken uit handen genomen door de leasemaatschappij. Zij zorgen namelijk voor de verzekering en het onderhoud. Al zijn er ook nadelen: je nettoloon wordt lager én je moet goed opletten met privékilometers.

Ga je toch voor een leaseauto? Wij helpen je graag in je keuze en geven je een paar stationwagens op een rijtje die je blind kunt leasen (figuurlijk, hou je ogen op de weg alsjeblieft).

1. Volvo V60

De stationwagens van Volvo zijn al een tijdje ontzettend populair en daar gaat de nieuwe V60 zeker geen verandering in brengen. De Zweden zijn erin geslaagd om een goede auto nog beter te maken. De Volvo V60 die dit jaar verscheen moet het de Duitse concurrentie moeilijk gaan maken en dat doet hij zeker. Het is een stationwagen geworden die uitblinkt in ruimte, luxe en rijcomfort.

beste leaseauto

De Volvo V60 is te leasen vanaf 599 euro per maand.

2. Ford Focus Wagon

De Focus is een langlopende en welbekende reeks van Ford die beschikbaar is in verschillende varianten, waaronder ook een stationwagen. Net als zijn voorgangers blinkt de Focus weer uit in rijgedrag. Het onderstel is subliem en dat maakt deze auto heerlijk om mee te rijden. Daarnaast is de variant uit 2018 ruimer dan zijn voorgangers en krijg je meer rijhulp.

beste leaseauto

De Ford Focus Wagon is te leasen vanaf 361 euro per maand.

3. Audi A4 Avant

De A4 Avant van Audi is al jaren een heel populaire en gewaardeerde stationwagen. Daar zal ook dit jaar geen verandering in komen. De nieuwe A4 is een luxueuze gezinswagen die de voorgaande edities weer net even overtreft, niet alleen qua ruimte en luxe, maar ook visueel. Daar betaal je alleen wel net iets meer voor.

beste leaseauto

De Audi A4 Avant is te leasen vanaf 521 euro per maand.

4. Volkswagen Passat Variant

Zoek je gewoon een goede en degelijke stationwagen? Dan is de Volkswagen Passat Variant een uitstekende keuze. Geen uitblinker, maar hij heeft ook geen opmerkelijke minpunten. Dat maakt de Passat echter niet saai, want dankzij de strakke lijnen is het gewoon een heel mooie auto om te zien.

beste leaseauto

De Volkswagen Passat Variant is te leasen vanaf 475 euro per maand.

5. Mercedes-Benz C-Klasse Estate

Staan comfort en techniek hoog op je eisenlijstje? Dan is de Mercedes C-Klasse Estate zeker het bekijken waard. De C-Klasse is het best verkochte model van Mercedes-Benz en in de variant uit 2018 zien we dan ook vooral kleine wijzigingen ten opzichte van zijn voorganger. De nieuwste C-Klasse Estate is dan ook weer een topauto die uitblinkt in luxe en erin slaagt om comfort en sportiviteit te combineren.

beste leaseauto

De Mercedes-Benz C-Klasse Estate is te leasen vanaf 542 euro per maand.

6. Kia Ceed Sportswagon

Hij is misschien niet zo bekend als de Passat, heeft niet het rijgedrag van de Focus en qua luxe is het geen Audi of Mercedes, maar vergeet ook de Ceed van Kia niet. De Sportswagon is een heel goede stationwagen, zeker als je kijkt naar de prijs. Het is in principe niet mogelijk om voor minder geld een betere leaseauto te vinden, wat deze wagen zeker het overwegen waard maakt.

beste leaseauto

De Kia Ceed Sportswagon is te leasen vanaf 350 euro per maand.

Liever een tweedehandswagen?

Daar hebben we ook een paar tips voor.

Deze auto’s moet je nooit tweedehands kopen

Reageer op artikel:
De beste leaseauto: 6 stationwagens die je blind kunt leasen
Sluiten