Jutta
Jutta Entertainment 2 sep 2019

De 5 beste thrillers op Netflix volgens IMDb

De herfst komt eraan dus zitten we binnenkort weer wat vaker binnen met een filmpje. En wat is er beter dan een stevige thriller wanneer de regen tegen de ruiten klettert? Dit zijn de beste thrillers op Netflix, als het van IMDb afhangt. 

5. ‘Contratiempo’ (2016)

IMDb-score: 8.1

Dit is vermoedelijk de minst bekende titel van het lijstje, maar daarom juist het uitlichten waard. In ‘Contratiempo’ (ook wel bekend als ‘The Invisible Guest’) zien we een jonge zakenman wakker worden naast een dode minnares. Als hij vervolgens van de moord beschuldigt wordt schakelt hij de hulp in van een beroemde advocaat, in de hoop om zo de waarheid te kunnen achterhalen.

Ondanks dat de in Spanje opgenomen film hier niet zo bekend is werd de film in eigen land zeer goed ontvangen. Zowel de critici als het grote publiek waren er erg over te spreken. Bovendien heeft Netflix heeft de film niet voor niets in haar collectie opgenomen.

4. ‘Prisoners’ (2013)

IMDb-score: 8.1

Het in 2013 verschenen ‘Prisoners’ is een project van Denis Villeneuve, de regisseur die ook verantwoordelijk was voor ‘Blade Runner 2049’. In tegenstelling tot die laatste speelt ‘Prisoners’ zich niet in een futuristische omgeving af. In plaats daarvan zien we een verlaten camper die vermoedelijk iets te maken heeft met de vermissing van twee meisjes. Als de twee vaders er vervolgens achter komen wie de eigenaar van dit voertuig is besluiten ze om het recht in eigen hand te nemen … maar is dat wel de juiste oplossing?

De kracht van ‘Prisoners’ zit niet alleen in spannende verhaal, ook de cast is de moeite waard. Naast een hoofdrol voor Hugh Jackman doet ook ‘Spider-Man: Far From Home’-acteur Jake Gyllenhaal mee. Wat ons betreft een ideale Netflix-titel voor een regenachtige zondagmiddag.

3. ‘Gone Girl’ (2014)

IMDb-score: 8.1

Je hebt van die films waar je ongetwijfeld weleens gehoord hebt, maar die je eigenlijk nooit bekeken hebt en misschien valt ‘Gone Girl’ in die categorie voor jou. Deze film gaat, zoals de naam al doet vermoeden, over een vrouw die vermist is. Al snel komt haar eigen man in beeld als verdachte.

Het concept achter ‘Gone Girl’ is misschien niet heel erg nieuw, maar vanwege het onvoorspelbare verloop en de sterke acteerprestaties is het alsnog een unieke film. Dit is mede te danken aan de regie van David Fincher (‘Fight Club’, ‘Mindhunter’), die het beste uit zijn acteurs heeft weten te halen. Een aanrader voor iedere Netflix-abonnee!

2. ‘Shutter Island’ (2010)

IMDb-score: 8.1

Waar in de bovenstaande films een bepaalde zaak opgelost moet zien te worden, lijkt ‘Shutter Island’ een en al mysterie te zijn. We zien twee U.S. Marshals die moeten buigen over een ontsnapping op een eiland waar psychisch zieke criminelen vastzitten. Al snel blijkt de toch al bizarre zaak nog vreemder dan gedacht …

‘Shutter Island’ is overigens gemaakt door Martin Scorsese, de legendarische regisseur die bekend is van titels als ‘Goodfellas’ en ‘Taxi Driver’. Alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook hoofdrollen voor Leonardo DiCaprio en Mark Ruffalo.

1. ‘The Departed’ (2006)

IMDb-score: 8.5

We sluiten het rijtje af met nog een Scorsese-film. Het gaat hier om ‘The Departed’, de in 2006 verschenen hervertelling van een Hongkongse misdaadfilm. In tegenstelling tot de meeste andere remakes is deze film wél de moeite waard.

Het verhaal draait om een bizarre situatie waarbij zowel de lokale maffia als het politiekorps een infiltrant in hun midden hebben. De chaos die daaruit voortkomt zorgt voor een van de spannendste films van de afgelopen twintig jaar, vandaar dat we ‘The Departed’ aan iedereen kunnen aanraden. Zelfs als het verhaal je toch niet ligt, want dan kun je altijd nog genieten van de indrukwekkende cast, die naast de legendarische Jack Nicholson uit namen als Leonardo DiCaprio, Mark Wahlberg en Matt Damon bestaat.

Meer Netflix-tips

Niet getreurd als je al die thrillers op Netflix al hebt bekeken, deze vijf nieuwe Originals zijn ook de moeite waard!

Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
De 5 beste thrillers op Netflix volgens IMDb
Sluiten