Life 16 jul 2018 Lesley

Giet eens wat bier bij je Aperol

Met deze temperaturen gaat er niks boven een frisse pint. Alhoewel … Een Aperol op Belgische wijze kan er ook best in. Oftewel: giet eens wat bier bij je Aperol.

Aperol Spritz is nog steeds een populair drankje om te bestellen als je op café zit of het laat maakt op een tof terras. Het is dan ook hét Italiaanse terrasdrankje en wie zijn wij om la dolce vita en haar tradities oneer aan te doen?

Het traditionele aperitief is in Italië hét symbool van een zomerse, levendige sfeer. Maar het drankje wordt blijkbaar niet alleen geserveerd met ijskoude prosecco en sodawater, zo fluisterden onze culinaire collega’s van Culy ons toe.

Je kunt namelijk ook een meer lokale twist geven aan de klassieke Aperol Spritz en dan krijg je … een Aperol op Belgische wijze. Vervang de prosecco en het sodawater simpelweg door een goed Belgisch witbier en wat citroensap. Schol!

De ingrediënten

  • 30 ml Aperol
  • 30 ml vers citroensap
  • 1 flesje witbier
  • schijfje citroen

Niet dat we je cocktailkunsten onderschatten, maar toch nog even voor de zekerheid: vul een groot glas met flink wat ijs, voeg 1 flesje witbier toe aan 30 ml Aperol en doe er een scheutje citroensap bij. Werk af met een schijfje citroen et voilà … je op en top Belgisch aperitief is klaar!

Reageer op artikel:
Giet eens wat bier bij je Aperol
Sluiten