Lesley
Lesley Life 9 okt 2019

Beer & Pizza Day: deze pintjes passen perfect bij je favoriete pizza

Jij vindt vast dat elk bier bij elke pizza past, en in principe zijn we het gewoon met je eens. Maar net zoals sommige wijnen beter bij bepaalde kazen passen, zijn er ook gelijkaardige regels voor bier en pizza. Dus als je écht wilt uitpakken, dan combineer je je (afhaal)pizza de volgende keer gewoon met deze bieren. 

Beer & Pizza Day

Negen oktober is Beer & Pizza Day, en om dat te vieren sloeg Deliveroo de handen in elkaar met pizzarestaurant Otomat. Dat restaurant vind je in Leuven, Gent, Brussel en Antwerpen en is sowieso al heer en meester in het combineren van heerlijke pizza en perfecte bieren.

Je vindt er namelijk niet alleen Duvel-gist in het pizzadeeg, Otomat werkt ook op andere vlakken samen met brouwerij Moortgat en hun zytholoog Brecht Terryn. Zo kunnen ze jou voorzien van geweldige pizza mét bijpassend bier.

Zo serveren ze bij een klassieke pizza margherita een Vedett Blond, en ga je bij een pittige, kruidige pizza het best voor een IPA. Het bier is niet overheersend bitter en blijft daardoor toegankelijk, maar de dry-hopping zorgt wel voor voldoende pit, en fruitige en kruidige toetsen.

Bij een heel hartige pizza wordt dan weer La Chouffe aangeraden, terwijl bieren van gemengde gisting – zoals Liefmans Goudenband – goed passen bij pizza’s met blauwe kaas, omdat de elegante zuren een mooi contrast vormen met de kaas.

Nog niet helemaal overtuigd? Tot en met 15 oktober geniet je bij Otomat van een heerlijke pizza met een gratis bijpassend biertje, als je ‘m via Deliveroo bestelt. Bij elke pizza Madras en/of Sailorman krijg je immers een Vedett IPA. Daarvoor hoef je alleen de code BR42b in te geven. Smakelijk enne … schol!

Meer pizza?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Beer & Pizza Day: deze pintjes passen perfect bij je favoriete pizza
Sluiten