Hoe je van die bierbuik afraakt zonder een duur fitnessabonnement

En zonder aan dat pintje in te boeten

Die bierbuik komt er niet alleen van al die pintjes die je in het weekend naar binnen giet, maar ze helpen natuurlijk ook niet. Niet meer op café gaan is niet zo gezellig en de fitness is duur. Gelukkig zijn er een paar simpele aanpassingen in je levensstijl die dat buikje ook tegenwerken. 

We willen geen illusies creëren: die extra kilo’s gaan er niet op magische wijze afvliegen, maar alle beetjes helpen. Fatherly sprak met een personal trainer die de simpelste tips even voor je op een rijtje zette.

Zorg dat je genoeg slaapt

Te weinig uren slaap zorgen er niet alleen voor dat je overdag meer zin hebt in eten, stresshormonen zoals cortisol gaan er ook door pieken, waardoor je lichaam meer water gaat opslaan. Bovendien herstelt je spierweefsel zich ook tijdens die kostbare uren slaap, waardoor het resultaat van je work-out zichtbaarder wordt.

Ga ‘s ochtends voor nummer twee

En ja, dan hebben we het over je grote boodschap. Logisch, maar vaak vergeten: nadat je naar de wc bent geweest, voel je je vaak lichter. Verwacht niet ineens op te staan met een wasbordje, maar die paar gram ben je alvast kwijt.

Eet minder zout

Net zoals te weinig slaap zorgt ook zout ervoor dat je lichaam meer water opslaat en dat is exact wat je wilt vermijden. Hoe meer water je lichaam opslaat, hoe meer opgeblazen jij eruitziet en dat doet die bierbuik van je geen goed.

Eet lichter

Stating the obvious: op je lijn letten kan nooit kwaad. Met een licht ontbijt kom je al een heel eind, en als je de (midnight) snacks ook nog achterwege laat, ben je op de goede weg. Kleinere porties en minder koolhydraten (die helaas ook veelvuldig in bier zitten) zijn waar je nu voor wilt gaan.

Doe push-ups

Duurt niet lang, heeft wel degelijk effect – als je het volhoudt tenminste. Zowel je borstkas, schouders, triceps als biceps hebben hier baat bij. Sporten is altijd goed, en als je genoeg karakter hebt, kun je dat ook thuis in plaats van in de fitness.

Waar dat buikje exact vandaan komt? Dat lees je hier.

Bron: Fatherly

14-11-2018 - Lesley