Lesley
Lesley Wheels 30 dec 2018

Betaalbare elektrische auto zonder opsmuk gaat in 2021 de weg op

Dat er toekomst zit in elektrisch rijden is inmiddels wel duidelijk. Voorlopig is vooral Tesla een ronkende naam, maar het merk van Elon Musk mag heel wat concurrentie verwachten de komende jaren. Een van de meest concrete bedreigingen komt van Biomega, een Scandinavisch bedrijf dat onlangs haar eerste betaalbare elektrische auto – de Biomega SIN – introduceerde.

Biomega: van fiets naar elektrische auto

Het Deense Biomega is vooral bekend om haar elektrische fietsen en designfietsen. Voor die laatste collectie werkte het bedrijf vaak samen met grote ontwerpers. Elke elektrische fiets noemden ze bovendien naar een stad die hen inspireerde en die traditie hebben ze voortgezet: de SIN is afgeleid van Singapore.

biomega, elektrische auto

Ontwerp en techniek

Het leuke aan de wagen is dat het geen futuristisch prototype is. De SIN is ontworpen volgens de minimalistische principes van het Scandinavisch design. Het voertuig bestaat uit vier onafhankelijke motoren, vier deuren en vier stoelen. Ook het interieur is overzichtelijk en minimalistisch. Zo zie je een dwarsbalk uit aluminium die het stuur omhoog houdt. Daar is onder andere een grote infotainment-tablet op bevestigd.

De eenvoudige componenten en lichtgewicht materialen als modulaire koolstofvezel zorgen voor voldoende beenruimte. Volgens het bedrijf trekt de auto in ongeveer 13 seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur. Daarnaast kan de Biomega SIN een topsnelheid van 130 kilometer per uur halen.

biomega, elektrische auto

Open structuur biedt voordelen

De innovatieve open zijkant van het ontwerp maakt een vlakke vloer mogelijk. Hiermee kun je beter en gemakkelijker manoeuvreren in krappe stedelijke ruimten. Het belangrijkste 14kWh-batterijpakket van de auto bevindt zich onder die vlakke vloer. Door de grote vensters die door het open ontwerp ontstaan heb je maximaal zicht op alles wat er op straat gebeurt.

Optimaal gebruiksgemak moet de markt veroveren

De fabrikant gaat tot het begin van de verkoop (naar verwachting ergens rond 2021) met name de connectiviteit en gebruiksvriendelijkheid optimaliseren. Zo wil Biomega de SIN direct na de introductie ook kunnen inzetten voor bedrijfswagens, leasing en deelautoconcepten.

biomega, elektrische auto

Toch liever een Tesla? Die rijdt nu zelfs bijna volledig autonoom.

Tesla’s automatische piloot kan nu al bijna volledig autonoom rijden

Bron: Froot

Reageer op artikel:
Betaalbare elektrische auto zonder opsmuk gaat in 2021 de weg op
Sluiten