Entertainment 1 jan 2019 Thomas

Deze nieuwe Netflix-thriller heeft een bizar kijkcijferrecord verbroken

Net voor Netflix 2019 instormt heeft de streamingdienst een belangrijk record verbroken met een van hun eigen films. ‘Bird Box’ met Sandra Bullock in de hoofdrol krijgt zeer gemengde scores, maar er is één gebied waarop de film fantastisch scoort. En dat is ook meteen het enige dat echt telt: de kijkcijfers.

De thriller die vorige week op Netflix verscheen is namelijk de best bekeken film in de eerste zeven dagen. Normaal gesproken onthult de streamingdienst geen cijfers, maar voor deze gelegenheid gooiden ze er toch maar even een tweet uit. Hierin was te lezen dat ‘Bird Box’ in de eerste week door 45.037.125 verschillende accounts bekeken is.

‘Bird Box’ verbreekt kijkcijferrecord

Dat is nog indrukwekkender dan het klinkt. In oktober maakte Netflix namelijk bekend dat ze nu 130 miljoen abonnees hebben. Een snelle rekensom leert ons dat dus meer dan een derde van alle Netflix-kijkers ‘Bird Box’ inmiddels gezien heeft. Zo zie je maar weer dat reviews niets zeggen over hoe succesvol een film kan worden.

Maar waarom is ‘Bird Box’ dan zo populair? Een van de redenen die genoemd worden is de cast. Grote namen als Sandra Bullock en John Malkovich (‘Being John Malkovich’), Sarah Paulson (’12 Years a Slave’, ‘American Horror Story’) en Jacki Weaver (‘Silver Linings Playbook’) trekken natuurlijk publiek.

De kracht van het internet

Een andere reden is dat ‘Bird Box’ nogal wat losmaakt op sociale media. Twitter, Facebook, Instagram: overal zie je de nieuwe thriller van Netflix passeren, en dan vooral in de vorm van memes.

Dat heeft er dus mee gezorgd dat de film in de eerste week al meer dan 45 miljoen keer gestreamd werd, een absoluut record. Meer kijkvoer nodig?

Manners filmfanaat #4: waardige opvolgers voor ‘The Sopranos’ en ‘Spider-Man’

Reageer op artikel:
Deze nieuwe Netflix-thriller heeft een bizar kijkcijferrecord verbroken
Sluiten