Entertainment

Jonge Bitcoin-miljonair bouwt Dr. Octopus-pak

En de reden is hartverwarmend

Wat zou jij doen met een riant Bitcoin-fortuin? Waarschijnlijk een deel bewaren voor als de waarde weer stijgt en voor de rest uit je dak gaan met gadgets en dingen die je eigenlijk niet nodig had, maar wel heel graag wilde. De negentienjarige Bitcoin-miljonair Erik Finman maakte met zijn coins een werkend Dr. Octopus-pak en de reden is hartverwarmend. 

Bitcoins op je twaalfde

Het begon allemaal toen Finman twaalf jaar oud was. Zijn broer nam hem mee naar een antikapitalistisch protest, waar hij voor het eerst iets hoorde over Bitcoin. De cryptocurrency was revolutionair en sprak de demonstranten natuurlijk aan, vanwege het decentrale karakter. De jongen was meteen geïnteresseerd en toen zijn oma hem een erfenis van 1000 euro achterliet, kocht hij er prompt bitcoins mee.

dr. octopus-pak

Zo kwam Finman aan zijn eerste coins, die toen zo’n 12 dollar per coin waard waren. Omdat hij school haatte, sloot hij een deal met zijn ouders. Als hij tegen zijn achttiende verjaardag een miljoen had verdiend, hoefde hij niet te gaan studeren. En dat lukte hem nog ook.

Een bedrijf op je vijftiende

Van de duizend dollar aan coins wist hij al snel een stuk meer te maken. Hij begon op zijn vijftiende een online bedrijf om andersdenkende studenten samen te brengen met virtuele leraren over de hele wereld. Uiteraard kon je op het platform met bitcoins betalen, waardoor zijn stapel coins verder groeide. Terwijl hij steeds meer bitcoins verzamelde, steeg de waarde van de cryptocurrency ook steeds verder.

dr. octopus-pak

Privéjets en een Dr. Octopus-pak

Nadat hij ruimschoots had genoten van privéjets en andere geneugten die zulke miljoenen met zich meebrengen, leek het hem een goed idee om zich te richten op ‘belangrijkere’ zaken. En daarom ging hij aan de slag met het Dr. Octopus-pak. Niet voor hem, maar voor Aristou Meehan, het zoontje van één van zijn mentors.

Die heeft namelijk problemen met hypermobiliteit en zo’n pak zou veel van zijn problemen kunnen oplossen. Hierop ging Finman aan de slag met een team ingenieurs en hij betaalde de werken met een deel van zijn bitcoins.

dr. octopus-pak

Het pak is een soort exoskelet met vier extra armen om bijvoorbeeld objecten te kunnen optillen of vijanden ervan langs te geven. Het pak is gemaakt met een 3D-printer en wordt aangedreven door verschillende microcontrollers en acht motoren.

In de spotlight op Comic Con

Hoewel het pak niet alle problemen van Meehan zal hebben opgelost, geeft Finman aan dat hij wel minder werd gepest op school. Uiteraard had het jongetje het pak aan op Comic Con, waar hij veel aandacht kreeg. Finman voegt hier nog aan toe dat hij Meehan vooral wilde helpen omdat hij die hulp vroeger niet kreeg. Inmiddels kocht hij zijn oud bedrijf Botangle weer op en dit wil hij omvormen tot een groot educatieplatform.

08-07-2018 - Lesley