Entertainment 2 jan 2019 Noah

Met deze keuzes zie je élk einde van ‘Black Mirror: Bandersnatch’

Het vijfde seizoen van ‘Black Mirror’ laat op zich wachten, maar dit weekend kon je wel al kijken naar ‘Bandersnatch’, een interactieve film van de reeks. Dat wil zeggen dat je zelf kiest hoe de film verloopt. Leuk, maar zo loop je ook heel wat fragmenten mis. Wil je elk einde zien, maar de film niet zeventien keer na elkaar bekijken? Deze flowchart toont welke keuzes tot welk einde leiden.

‘Black Mirror: Bandersnatch’

De verwachtingen zijn sowieso al hooggespannen als het om ‘Black Mirror’ gaat, en maker Charlie Brooker probeerde die met ‘Bandersnatch’ te overtreffen. Hij bouwde samen met Netflix een interactieve kijkervaring, wat voor de streamingdienst geen volledig unicum is. Die heeft namelijk al enkele maanden interactieve kinderseries online staan, waarin de jonge kijkers zelf keuzes kunnen maken en dus het verloop van het verhaal kunnen beïnvloeden.

‘Bandersnatch’ pikt in op die innovatieve kijkervaring, en past ze toe op een film voor volwassenen. Helaas werkt de interactieve kijkervaring niet op de Apple TV of via een Chromecast, maar dat mag de pret niet drukken. Zolang niet elke film of serie geforceerd dit pad gaat volgen is het een mooie toevoeging aan het aanbod van Netflix.

Allemaal goed en wel, maar een échte fan wil natuurlijk geen minuut missen. Onderstaande flowchart legt je gedetailleerd uit welke keuze je precies moet maken om welk einde te zien, zodat je alvast een paar nutteloze opties kunt skippen.

Logisch, maar voor de vorm toch nog even: spoilers ahead. Bekijk de flowchart enkel als je de film al eens gezien hebt, en begin dan opnieuw om een specifiek einde te zien.

black mirror bandersnatch

Bron: Want

Reageer op artikel:
Met deze keuzes zie je élk einde van ‘Black Mirror: Bandersnatch’
Sluiten