Jan
Jan Entertainment 11 jul 2019

5 dingen die we al weten over ‘Bloodmoon’, de ‘Game of Thrones’-prequel

Er is al veel gezegd, geschreven en gespeculeerd over de prequel-serie van ‘Game of Thrones’, maar veel details ontbreken nog. Het geheel hult zich in stilzwijgen, maar zoals altijd wint de aanhouder. De opnames van ‘Bloodmoon’ in Noord-Ierland zijn in ieder geval begonnen. De hele karavaan vertrekt daarna richting Italië.

Na alle tumult rondom het achtste seizoen van ‘Game of Thrones’ wordt het tijd om de fans tevreden te stellen. Alles doet vermoeden dat ‘Bloodmoon’ dat ook daadwerkelijk gaat doen, want het lijkt alvast een indrukwekkende productie met een al even indrukwekkende cast. Overigens heeft de geestesvader van de serie, George R.R. Martin, het liever over een vervolgserie, maar dat bekt natuurlijk niet even goed als een prequel.

1. Het verhaal van de ‘Game of Thrones’-prequel

De prequel-serie van ‘Game of Thrones’ speelt zich af voor de gebeurtenissen in ‘Game of Thrones’. In ‘Bloodmoon’ gaan we duizenden jaren terug in de tijd. De wereld begint te vervallen in een duister tijdperk. We worden meegenomen naar de oorsprong van de White Walkers, de mysteries van het Oosten en de Starks. Geen muur, geen draken, geen regels. Eén ding is zeker: alles wat je tot nu toe dacht te weten blijkt weer totaal anders in elkaar te steken.

2. Naomi Watts en de rest van de cast

Wat we met zekerheid kunnen vertellen is hoe de samenstelling van de cast van ‘Bloodmoon’ eruitziet. De onderstaande acteurs en actrices zie je sowieso terug:

  • Miranda Richardson (Rita Skeeter uit de ‘Harry Potter’-films)
  • Markies Rodriquez (‘Manifest’)
  • Naomi Watts (‘The Ring’)
  • Richard McCabe (‘Philip K. Dick’s Electric Dreams’)
  • John Heffernan (‘Dracula’)
  • Dixie Egerickx (‘Summerland’)

De castleden krijgen daarnaast gezelschap van onder anderen Marquis Rodriquez, Josh Whitehouse, Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp en Toby Regbo.

3. Jane Goldman en George R.R. Martin

De creatieve breinen achter de prequel zijn scenarioschrijfster Jane Goldman en ‘Game of Thrones’-auteur George R.R. Martin. Zij zijn de makers van ‘Bloodmoon’, met Goldman als showrunner. Beiden zullen de serie ook produceren, naast S.J. Clarkson. Die ken je wellicht nog van ‘The Defenders’, ‘Jessica Jones’, HBO’s ‘Succession’ en de nieuwe ‘Star Trek’. Clarkson zal daarnaast ook de leiding hebben over de pilot-aflevering.

George R.R. Martin was al eerder uitvoerend producent van ‘Game of Thrones’ en droeg bij aan de scripts van de verschillende episodes. Met de ervaring zit het dus wel goed en we hebben dan ook alle reden om verlangend uit te kijken naar ‘Bloodmoon’.

4. Naam: ‘Bloodmoon’

Het was lang gissen naar de naam, maar ‘Bloodmoon’ werd al langer gespeculeerd. Overal wordt de naam al gebruikt, al wacht HBO nog totdat het de eerste beelden vrijgeeft.

5. Er komen nog meer prequels

Eerder liet HBO aan Vultured al weten dat er meerdere prequels komen, vijf om precies te zijn. George R.R. Martin voegde daar op zijn blog aan toe dat er al drie in de maak zijn. Het filmen van ‘Bloodmoon’ is inmiddels begonnen in Noord-Ierland.

Ook leuk: 5 redenen om toch maar naar ‘Game of Thrones: The Last Watch’ te kijken

HBO

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
5 dingen die we al weten over ‘Bloodmoon’, de ‘Game of Thrones’-prequel
Sluiten