Jan
Jan Cars 12 feb 2019

Veganisme in de auto-industrie: BMW komt met diervriendelijke SUV

Ecologisch verantwoord autorijden is opeens een stuk dichterbij gekomen en dat hebben we volledig te danken aan BMW. De Duitse autofabrikant toonde onlangs de prototypes van de nieuwe serie luxueuze elektrische SUV’s. Het belangrijkste detail: volgens het bedrijf is het interieur van de nieuwe iNEXT volledig veganistisch. 

BMW iNEXT gaat vanaf 2021 in productie

Er zijn al afbeeldingen gelost van het interieur van het prototype en die tonen een combinatie van open houtdetails, zachtroze textiel aan de voorkant en een diepblauwe achterbank met een asymmetrisch ontwerp.

Het hele interieur is gemaakt van veganistische materialen. Dat wordt dus duurzaam rijden in de nieuwe BMW. De productie van de veganistische elektrische SUV begint naar verwachting in 2021 in de fabriek van het bedrijf in Dingolfing, Duitsland.

Andere speciale functies zijn een touchscreen op het dashboard en sensoren die zijn verborgen onder het hout op de middenconsole. De bediening heeft veel weg van de werking van een smartphone. Met kleine knopjes bedien je een heel scala aan functies.

Elektrisch rijden is de toekomst

Elektrische voertuigen zijn intussen niet meer weg te denken uit de moderne maatschappij. Steeds vaker wordt er bij de productie van luxueuze personenwagens gekeken naar de belasting van het milieu, waardoor de schadelijke gevolgen van koolstofemissies steeds duidelijker worden. De vraag naar milieuvriendelijke wagens is groot en BMW speelt hier handig op in.

bmw diervriendelijke suv

Uiteraard is BMW niet de enige die het belang van milieuvriendelijke oplossingen onderkent. Die andere autoproducent, Tesla, is zelfs wereldwijd marktleider in het elektrische segment. Onlangs verbaasde de CEO van Tesla nog iedereen door de patenten van Tesla vrij te geven. Op die manier hoopt Elon Musk de productie van volledig elektrische auto’s te stimuleren.

Tesla met vegan opties

Musk heeft ook veganistische interieuropties beschikbaar gemaakt voor zijn Tesla’s en liet tevens doorschemeren dat het stuurwiel van de auto in de toekomst ook vrij zou zijn van dierlijke materialen.

Tesla en BMW zijn overigens niet de enigen die experimenteren met vegan opties. Afgelopen januari onthulde autofabrikant Fisker Inc. een luxueuze uitvoering met een optie voor veganistisch leer.

Ook andere producenten zitten niet stil. Tijdens de LA Auto Show afgelopen september onthulde Audi de E-Tron GT, een elektrische auto met een veganistisch interieur, gemaakt van gerecycleerde stof en vloermatten gemaakt van gerecycleerde visnetten.

Vergeet de zelfrijdende auto, BMW heeft de zelfrijdende motor

Bron: Live Kindly

Reageer op artikel:
Veganisme in de auto-industrie: BMW komt met diervriendelijke SUV
Sluiten