Jan
Jan Wheels 11 jun 2019

BMW komt met E-scooter, een betaalbare elektrische step

Bij een BMW denk je aan strak ontworpen auto’s, hoge snelheden en wellicht ook aan de geur van verbrand rubber. BMW beperkt zich echter niet tot voertuigen op vier wielen, het Duitse automerk komt nu namelijk met een elektrische step: de BMW E-scooter. De step is de laatste tijd echt in opmars, en dit exemplaar is betaalbaar én strak ontworpen. 

Lijkt een elektrische step van BMW je een vreemde keuze voor het Duitse automerk? Er zit anders wel een duidelijke logica achter, want het automerk speelt hiermee handig in op de groeiende behoefte op het vlak van wat personal urban electric mobility genoemd wordt.

BMW ontwikkelt elektrische step met Micro

BMW is voor de ontwikkeling van de elektrische step een samenwerking aangegaan met Micro, de uitvinding van de Micro Scooter. De elektrische step van BMW is voorzien van een 150 Watt-motor die netjes in het achterwiel is verwerkt.

Het accupakket zit in het frame en zorgt voor een actieradius van zo’n 12 kilometer. Verwacht geen topsnelheden zoals je van het Duitse automerk gewend bent, maar een aangename snelheid van twintig kilometer per uur.

Het eerste model is de BMW E-Scooter en heeft een aangenaam prijskaartje van 799 euro. Voor dat bedrag krijg je een degelijk uitziende elektrische step van amper negen kilo. De step heeft twee afzonderlijk functionerende remsystemen en is voorzien van verlichting aan de voor- en achterzijde. In slechts twee uur tijd is de accu volledig opgeladen en kun je weer vooruit.

Variant zonder motor

Mocht je nu echt helemaal niks zien in de elektrische uitvoering, dan is er nog de mogelijkheid om een normale variant aan te schaffen. Zo brengt BMW ook een gewone step uit met een prijskaartje van zo’n tweehonderd euro. Voor de allerkleinsten is er een aangepaste versie die slechts honderdtwintig euro gaat kosten.

De gewone uitvoering is inklapbaar, waardoor je slechts een beperkte ruimte nodig hebt om de step op te bergen. De uitvoering voor kinderen beschikt tevens over zijwieltjes zodat ze naar hartenlust kunnen oefenen en zich kunnen voorbereiden op het echte werk. Wil je je populair maken bij je neefje? De kinderversie is geschikt vanaf drie jaar tot en met twaalf jaar.

De BMW E-scooter is verkrijgbaar bij geselecteerde dealers en is vanaf september 2019 verkrijgbaar.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
BMW komt met E-scooter, een betaalbare elektrische step
Sluiten