Entertainment

Waarom je ‘Bodyguard’ nú wilt beginnen bingen

Geloof ons: ook jij wilt de Netflix-hit zien

Het regent lovende recensies en ook vrienden, familie en collega’s zijn laaien enthousiast. ‘Bodyguard’ is de nieuwste Netflix-hit en dat is volledig terecht: eindelijk weer eens een serie die je bij de strot grijpt en je niet meer loslaat.

‘Bodyguard’ op Netflix

‘Bodyguard’ gaat over de begenadigde maar ook beschadigde oorlogsveteraan David Budd, die bij een speciale divisie van de politie werkt. David Budd wordt gespeeld door Richard Madden, die je kent als Robb Stark uit ‘Game of Thrones’.

In de serie promoveert hij tot lijfwacht van de Britse minister van Binnenlandse Zaken Julia Montague (gespeeld door Keeley Hawes). Budd, die lijdt aan een posttraumatische stress-stoornis en huwelijksproblemen heeft, komt erachter dat alles wat Julia Montague uitdraagt tegen zijn normen en waarden ingaat.

1. IJzersterke eerste aflevering

Met de overvloed aan nieuwe series komt het niet zo vaak meer voor dat je direct gegrepen wordt door een reeks, en al zeker niet vanaf de eerste aflevering. Zo zijn ‘The Sinner’ en ‘La Casa de Papel’ reeksen waar je een paar afleveringen voor nodig hebt om in het verhaal te worden gezogen.

‘Bodyguard’ grijpt je direct bij de strot. En we verzekeren je: je wordt niet meer losgelaten. De eerste aflevering begint in een trein, waar vermoedelijk terroristen opzitten die een aanslag willen plegen. David Budd zit met zijn kinderen in de trein. De eerste scene in de trein duurt 20 minuten, waarvan je iedere minuut op het puntje van je stoel zit. We geven niet te veel weg, maar het niveau zwakt niet af naarmate de aflevering vordert. Integendeel.

2. Richard Madden

Als je jarenlang een iconische rol hebt gespeeld, zoals Richard Madden in ‘Game of Thrones’, is het moeilijk om te glanzen in een andere rol, kijk maar naar Daniel Radcliffe (‘Harry Potter’). Richard Madden slaagt echter met vlag en wimpel: de acteur doet niet acteur en zet een uiterst geloofwaardige prestatie neer. Je leest de problemen, twijfels én moed van een veteraan van zijn gezicht af. Een betere hoofdrolspeler hadden ze niet kunnen casten. Vanaf de eerste seconde vergeet je Robb Stark.

3. Actie en drama wisselen elkaar af

Enkel drama kan saai zijn, alleen maar actie dan weer te simpel. In ‘Bodyguard’ wisselen deze twee aspecten elkaar perfect af. Dat geeft de serie karakter. De hoofdpersonen zijn ijzersterk, maar hebben allemaal ook hun persoonlijke problemen en zwaktes.

4. Een kijkje in de Britse politiek

Naast veel actie, drama en een vleugje liefde krijg je via ‘Bodyguard’ ook een interessant kijkje in de schimmige wereld van de Britse politiek. Denk: vieze spelletjes, keiharde beslissingen, valse collega’s, werkdruk en natuurlijk de constante dreiging van buitenaf. Keeley Hawes zet de fictieve minister van Binnenlandse Zaken Julia Montague op een geloofwaardige manier zakelijk, kil en keihard neer, maar ook zij heeft natuurlijk haar zwaktes.

bodyguard

5. Onvoorspelbare verhaallijn

De verhaallijn van ‘Bodyguard’ is allesbehalve voorspelbaar. Plottwists volgen elkaar op, zonder dat dit er te dik bovenop ligt. Uitzichtloze situaties transformeren in nieuwe mogelijkheden en onverwachte romances duiken op. Niets is wat je verwacht. Het moge duidelijk zijn: snel kijken, deze heerlijke serie.

Bron: Froot

17-11-2018 - Lesley