Stuff 13 dec 2018 Jan

Bose lanceert een zonnebril met ingebouwde speakers

Een bril is wellicht niet het meest spannende product, maar als het aan Bose ligt gaat dat snel veranderen. Het bedrijf heeft een meer dan bijzondere zonnebril ontwikkeld met de veelzeggende naam Frames. Maar wat doet een bedrijf dat bekend staat om haar sublieme audio, nu met een zonnebril? Daar moet dus meer achter zitten.

Frames is niet zomaar een zonnebril. Het is een zonnebril met ingebouwde speakers. Via bluetooth verbind je de speakers met je smartphone zodat je ook gebruik kunt maken van de slimme assistent.

Alleen voor jouw oren bestemd

De speakers zijn netjes weggewerkt aan de onderzijde zodat je er tijdens het dragen zo min mogelijk hinder van ondervindt. Ondanks hun positie zijn gesprekken en de muziek enkel hoorbaar voor de drager van de bril, want de zonnebril met ingebouwde speakers maakt gebruik van een speciaal ontwikkelde techniek die het mogelijk maakt om het geluid te sturen.

Bose lanceert een zonnebril met ingebouwde speakers

Een draadloze koptelefoon voor op je neus

Dankzij een dunne akoestische installatie die in elk pootje zit verborgen gedraagt de bril zich als een gewone draadloze koptelefoon. De eigenlijke speaker zit uiteraard vlakbij je oor. Toegang krijgen tot Siri of een andere digitale assistent is mogelijk via de multifunctionele knop en de microfoon.

Muziek aanzetten of een telefoongesprek voeren is dan ook kinderspel, al ziet het er wel uit alsof je tegen jezelf aan het praten bent. De ingebouwde batterij is goed voor ruim 3,5 uur muziek luisteren. Met een speciale kabel laad je de batterij weer op.

Bose Audio Augmented Reality

Hoe modern en uitgebreid de functies ook klinken, Bose is bezig om nóg meer functies toe te voegen. Vanaf 2019 komt het namelijk met Bose AR. Via een app voor zowel iOS als Android is het dan mogelijk om gebruik te maken van Augmented Reality. De zonnebril zal volgens Bose dan met geluid kunnen inspelen op je ervaringen tijdens het reizen, leren, tv-kijken en gamen.

Deze bril is tegelijk een activity tracker

Reageer op artikel:
Bose lanceert een zonnebril met ingebouwde speakers
Sluiten