Thomas
Thomas Entertainment 17 dec 2018

Brein achter ‘Guardians of the Galaxy’ komt met horrorfilm over Superman

Doet de naam James Gunn een belletje rinkelen? Dat is goed mogelijk, want de beste man is de regisseur van de twee ‘Guardians of the Galaxy’-films. Helaas trapte Disney hem er daarna uit en moest de visionair op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij liet de Marvel-superhelden noodgedwongen achter zich en heeft voor een iets duisterder pad gekozen. Gunn werkt nu namelijk aan de horrorfilm ‘Brightburn’ en die gaat over Superman. 

Niet letterlijk natuurlijk, maar er zijn zeker gelijkenissen. ‘Brightburn’ gaat over een buitenaards wezen met superkrachten dat naar de aarde komt en opgroeit tussen de rest van de mensheid. Net als Superman dus, maar er is één groot verschil. Waar de DC-superheld ervoor kiest om de aarde te beschermen, gebruikt de alien uit ‘Brightburn’ zijn krachten liever voor duistere praktijken.

James Gunn gaat voor horror

In de trailer zien we actrice Elizabeth Banks die getuige is van de harde landing van het ruimteschip. Daar vindt ze een baby, waarop ze beslist om het verloren kind op te voeden. Dat blijkt een slechte keuze te zijn, want de jongen blijkt over duistere krachten te beschikken die hij niet bepaald gaat inzetten om de wereld te redden. Het enige waar hij op uit is, is dood en verderf zaaien.

Releasedatum ‘Brightburn’

De eerste trailer verscheen onlangs en die is alvast veelbelovend. James Gunn heeft zichzelf al meermaals bewezen en het horrorgenre lijkt daar tot nu toe zeker geen uitzondering op. De film komt uit op 27 mei 2019, dus zo heel lang hoef je niet eens meer te wachten op het resultaat. Is ‘Brightburn’ je te duister en en kijk je liever naar een traditionele superheldenfilm? Dan hebben we goed nieuws, want begin 2019 krijgen we ook ‘Captain Marvel’ en ‘Avengers: End Game’ te zien.

Wonderschone Brie Larson is ongekend badass in nieuwe ‘Captain Marvel’-trailer

Reageer op artikel:
Brein achter ‘Guardians of the Galaxy’ komt met horrorfilm over Superman
Sluiten