Noah
Noah Life 25 jun 2019

5 betaalbare airco’s en ventilators om de hittegolf te trotseren

We hoeven je niet te vertellen dat het vreselijk warm is buiten. Gelukkig zijn er genoeg gadgets die je huis koeler kunnen maken, en ook nog eens morgen aan je deur bezorgd kunnen worden. We zetten vijf betaalbare airco’s, ventilators en luchtkoelers voor je op een rijtje!

Everglades EV9051 – mobiele airco

Belangrijk in deze warme tijden is om goed op te letten of je daadwerkelijk een airco koopt. Sommige fabrikanten doen het lijken alsof hun product een airco is, maar dan heb je het eigenlijk over een aircooler. Ja, dat zijn twee verschillende dingen, maar daarover later meer.

De Everglades EV9051 is een echte verrijdbare airconditioner, die je dus van ruimte naar ruimte kunt verplaatsen. Met een koelvermogen van 8000 BTU per uur helpt deze unit je koeltjes door de hitte heen. Deze mobiele airco is geschikt voor ruimtes tot wel zestig vierkante meter. Als bonus kan dit apparaat ook je kamer ventileren en het vocht uitdrijven. 399 euro.

Bestron ASV45ZR – statiefventilator

De Bestron ASV45ZR statiefventilator is dus een ventilator. Oftewel: de lucht wordt niet gekoeld maar enkel rond geblazen. Dat heeft echter weer als voordeel dat het prijskaartje een stuk kleiner is, en met deze hittegolf is elk kleine briesje welkom. Met een diameter van 45 centimeter en krachtige aerodynamische ventilatorbladen komt dat helemaal goed. Dankzij het statief kun je deze ventilator in hoogte verstellen. Een digitale timer maakt gebruik terwijl je slaapt ook een stuk handiger. 38,99 euro.

TROTEC PAC 2000 E – mobiele airco

Dit is een echte mobiele airco, die de lucht in je ruimte dus daadwerkelijk kouder maakt. Met een koelcapaciteit van 7200 BTU kan de TROTEC PAC 2000 E met gemak vrijwel elke ruimte verkoelen. Wat deze unit echter zo ideaal maakt, is het compacte formaat. Je kunt dit model van TROTEC vrij gemakkelijk in een hoekje zetten. Zo staat niet meteen je complete slaapkamer vol. 369,95 euro.

TRISTAR AT-5451 luchtkoeler

Nu zijn we aangekomen bij de luchtkoeler. Dat is geen ventilator, maar ook geen airco. Zie het als een soort middenweg, een soort upgrade van de doorsnee ventilators die je gewend bent. Lucht wordt middels een waterreservoir stevig gekoeld. Daardoor is het effect een stuk koeler dan bij een ventilator, zonder dat je er de hoge bedragen aan kwijt bent die je gewend bent van de gemiddelde (mobiele) airco. 103,99 euro.

OK. OTF 5321 ventilator

Zo lang duurt de hittegolf nu ook weer niet, dus wellicht heb je geen zin om honderden euro’s aan een oplossing uit te geven. Deze torenventilator is dan de ultieme deal voor jou. Het is een oerdegelijke doorsnee ventilator. Niks meer, niks minder. 31,99 euro.

Check ook: 12 noodzakelijke maatregelen tijdens het sporten in de hitte

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
5 betaalbare airco’s en ventilators om de hittegolf te trotseren
Sluiten