Jan
Jan Stuff 7 jun 2018

Speelgoed voor mannen: de Bugatti Chiron van LEGO

Auto’s en mannen: het is en blijft een gouden combinatie. We zijn dol op hun kracht, snelheid en ontwerp, maar zelfs voor de grootste liefhebber is de kans klein dat hij ooit een supercar als de Bugatti Chiron zal bezitten.

Die krijg je namelijk enkel op je oprit door er veel geld voor neer te tellen. De Bugatti Chiron kost maar liefst 3.3 miljoen dollar en zijn er slechts honderd exemplaren gebouwd van dat model. Zelfs als je met dat geld over de brug zou kunnen komen, is de kans dus ook nog eens klein dat je er eentje vindt. Gelukkig is er een goedkoper alternatief.

Een Bugatti van legoblokjes

Er is nu namelijk een legovariant. Die kost een stuk minder en de kans dat je met 250 km/u uit de bocht vliegt, is nihil. De lego-Bugatti is afkomstig uit de Technic-serie van het speelgoedbedrijf. Nadat alle 3599 onderdelen in een bouwtijd van vijf à tien uur zijn gemonteerd, kun je er heerlijk van genieten. Eindelijk je eigen Bugatti!

bugatti chiron lego

Het hele model is op schaal gemaakt en de aandacht voor details is ongekend. Zo bevat het legomodel ook de legendarische W16-motor van Chiron (compleet met bewegende zuigers), een 8-versnellingsbak met paddle shifters en zelfs een instelbare actieve achtervleugel.

‘Goedkoop’ alternatief

Met een lengte van 56 centimeter is er geen betere manier om een Chiron in je woonkamer te parkeren. Alleen … is ook de lego-Bugatti met zijn 399,99 euro iets duurder dan het gemiddelde speelgoed dat het bedrijf in zijn assortiment heeft. Maar dat is ook wel zo’n achtduizend keer goedkoper dan de echte Bugatti, dus zo kun je het ook bekijken.

bugatti chiron legobugatti chiron legobugatti chiron lego
Reageer op artikel:
Speelgoed voor mannen: de Bugatti Chiron van LEGO
Sluiten