Thomas
Thomas Cars 7 mrt 2019

Deze gruwelijke batmobile van Bugatti is duurste auto ter wereld

Iedereen die een beetje van auto’s houdt, kijkt deze week met een schuin oog naar Zwitserland. Daar komen alle grote merken traditiegetrouw samen om tijdens de Geneva Motor Show hun nieuwste wagens tentoon te spreiden. Natuurlijk is ook Bugatti aanwezig en die doet waar het goed in is, namelijk het verbreken van records. Ditmaal hebben de Fransen het record voor duurste auto compleet aan flarden gescheurd.

Dat doen ze met de Bugatti ‘La Voiture Noire’. Een toepasselijke naam, want veel zwarter kan het bijna niet. De auto is een overdaad aan prachtige zwart gespoten materialen en carbon, allemaal met de hand vervaardigd en met heel veel liefde in elkaar gezet.

Een Bugatti van bijna 20 miljoen dollar

De kans dat je hem ooit in het echt gaat tegenkomen is nihil. Er is er namelijk maar één van en als je hem toch ooit in het echt zou zien, is hij ook zo weer voorbij. Onder de motorkap ligt namelijk dezelfde 1500 pk krachtige W16-motor die we ook in een Chiron vinden. Veel exclusiever ga je het dus niet krijgen en daarom hebben ze er bij Bugatti een prijskaartje van 18,9 miljoen dollar aangehangen. Dat is zes miljoen meer dan de huidige recordhouder: de Rolls-Royce Sweptail.

bugatti duurste auto ter wereld

Batmobile met zes uitlaten

Een bizar bedrag, maar dan krijg je wel een auto waar zelfs Batman jaloers op zou zijn. Hij is daarnaast ook nog eens gebaseerd op het Type 57 SC Atlantic, een van de eerste auto’s ontworpen door Jean Bugatti. Er zit dus ook nog een verhaal achter. Prachtig, maar wij willen hem vooral hebben vanwege de zes (!) uitlaten. Geen idee of dat echt nodig is, maar het ziet er wel ongekend bruut uit.

bugatti duurste auto ter wereld bugatti duurste auto ter wereldbugatti duurste auto ter wereld

Liever zelf een Bugatti in elkaar knutselen?

Speelgoed voor mannen: de Bugatti Chiron van LEGO

Bron: Maxim

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Deze gruwelijke batmobile van Bugatti is duurste auto ter wereld
Sluiten