Alrik
Alrik Style 14 nov 2019

Iconisch horloge Bulova Computron is terug als betaalbare remake

Liefhebbers van design en horloges worden blij als je over de Bulova Computron begint. Goed nieuws als je tot die groep behoort: er is een remake van het horloge met die heerlijke science-fictionlook uit de jaren ’70.

Wij houden van iconische horloges en hoewel ook merken als Casio en Swatch wel vaker een remake van een retro-horloge lanceren, willen we nu graag de aandacht vestigen op het wat minder bekende Bulova met de Computron Watch.

Bulova Computron: iconisch horloge met science-fictionlook

De Bulova Computron zag het levenslicht in 1976 en was een van de eerste horloges waarop de tijd met LED-verlichting werd aangegeven. Door op de kroon te drukken kwam de tijd in beeld, door nog een keer te drukken kwam ook de datum in beeld. In die tijd was dat uniek.

Het klokje werd ook wel de ‘driver’s watch’ genoemd, omdat je als autobestuurder je pols niet hoefde te draaien om de tijd te zien. Nu krijgt het iconische horloge een heerlijke remake met een aangename prijs.

Foto: Bulova

Zoals je ziet komt de remake van de Bulova Computron in een zilverkleurige, zwarte en goudkleurige variant op de markt. Het horloge is tot 30 meter waterdicht en alleen de user manual is al een feest om te bekijken. Afhankelijk van de kleur betaal je omgerekend tussen de 214 en 286 euro voor deze iconische remake. Meer informatie vind je op de website van het horlogemerk.

Review: 2019 vs. 1976

In de onderstaande review wordt de Bulova Computron uit 2019 vergeleken met het originele model uit 1976. Interessant.

Meer horloges?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Iconisch horloge Bulova Computron is terug als betaalbare remake
Sluiten