Jutta
Jutta Stuff 10 dec 2019

10 originele cadeaus waar je zelf ook nog iets aan hebt

Het gebeurt het weleens dat mensen (we noemen geen namen) op het laatste nippertje nog kerstcadeaus moeten kopen en dan maar snel snel iets kiezen dat vervolgens een ereplaats krijgt in je kelder. Dat overkomt jou niet als je een van deze tien cadeaus geeft en bovendien heb je er zelf ook nog wat aan. Om te compenseren voor de lousy kersttrui die jij waarschijnlijk weer onder de boom vindt. 

Een wijn-abonnement

Net wat meer dan een flesje wijn: een wijn-abonnement. Op sites als Our Daily Bottle en Vinobox kies je het aantal flessen, de stijl en de duur van het abonnement, de gelukkige krijgt dan bijvoorbeeld maandelijks drie flesjes verrassende rode wijn aan huis geleverd. Onthou vooral op welke datum de levering plaatsvindt en ga precies op die avond langs om er zelf ook van te profiteren.

Een citytrip

Een reisje is een van de meest persoonlijke cadeaus om te geven en ook de ideale manier om niet nog meer troep in huis te halen. Zo’n tripje hoeft niet eens duur te zijn, als je budget het niet toelaat om een weekend naar Parijs te gaan, is pakweg Boedapest een prima alternatief en ook met een nachtje in Oostende kan je je lief een plezier doen. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een reis cadeau geeft.

Een schietinitiatie

Dit vergt enige organisatie, maar het is wel een heel cool cadeau: neem je lief, je broer of desnoods je moeder mee voor een schietinitiatie. Dat mag je zonder licentie één keer per kalenderjaar doen in België. Ga op zoek naar een erkende schietclub in je buurt en vraag alvast een initiatie aan, zij zullen je ook kunnen vertellen hoeveel je moet betalen.

Bijlgooien

In dezelfde categorie maar iets toegankelijker: geef een avondje bijlgooien cadeau. De trend kwam overgewaaid uit Canada en de VS en sinds kort vind je ook in België een paar plekken waar je de ‘sport’ kunt beoefenen. Wij testten het concept uit bij het Brusselse Tomahawk en moesten concluderen dat het a) niet zo gemakkelijk is als het lijkt en b) leuk is om te bewijzen hoe mannelijk je bent. Aan je lief bijvoorbeeld, of aan je broer, die je toch altijd wil aftroeven.

Zo gaat het in zijn werk: je krijgt eerst uitleg over de veiligheidsvoorschriften en ondertekent de voorwaarden. Da’s nodig, want bijlgooien is net ietsje gevaarlijker dan eendjes vissen. Vervolgens mag je even oefenen met de bijlen en daarna is het tijd voor competitieve spelletjes. Erg leuk in groep, maar ook als date is het een toffe activiteit. En denk vooral niet dat je indruk gaat maken, want voor je die bijl in de roos krijgt ben je heel wat frustraties verder.

Een speaker

Een ideale voor je lief: een goeie bluetoothspeaker waar jij vervolgens ook je eigen muziek kunt op afspelen. Is een speaker geen optie omdat je dan de hele dag naar haar verschrikkelijke muziek moet luisteren? Koop dan een hele goeie (draadloze) koptelefoon voor haar, daar win je zelf ook bij.

Een Creuset-pot

De klassieke Creuset-pot (of een even kwalitatief ander merk) wil iedereen in huis, maar hij is niet goedkoop dus zo’n ding koop je niet zomaar voor jezelf. Als het er vanaf kan is dit dus een ideaal cadeau. En jij dan zeker eens komen proeven van het stoofvlees dat er in gemaakt wordt.

Er is overigens ook een hele toffe ‘Star Wars’-lijn van Le Creuset.

Een kookcursus

Dit cadeau geef je het liefst aan iemand die zelf van koken houdt en dus niet aan iemand waarvan jij vindt dat ze/hij beter zou moeten leren koken. Anyway: er zijn heel veel toffe kookworkshops voor verschillende kookstijlen, en ze zijn best betaalbaar.

Bacardi Rum Room

Een fles sterkedrank zou je sowieso wel voor iemand op je cadeaulijstje kopen, maar daar heb jij weinig aan. Daar heeft Bacardi iets op gevonden: het rummerk opende in de Antwerpse Korte Gasthuisstraat een pop-upshop. Daar koop je voor de zelfde prijs als elders een fles rum, maar je krijgt er dan wel twee glazen en een stijlvol houten kistje bij, ontworpen door Axel Daeseleire. En een bon voor twee Bacardi-cocktails in een Antwerpse cocktailbar. De ontvanger is sowieso blij met een fles premium donkere rum (je kiest er uit de Añejo Cuatro, de Reserva Ocho en de recent geïntroduceerde Gran Reserva Diez), dat je die twee gratis cocktails zelf gaat opdrinken weet niemand.

Je kunt in de Bacardi Rum Room ook proeven wat je cadeau geeft en op zaterdag 21 december komt Axel Daeseleire de kistjes persoonlijk signeren tussen 14:00 en 18:00 uur.

Een koffiemachine

Huishoudtoestellen zijn door de band genomen geen goede cadeaus, omdat ze toch altijd lijken te zeggen dat de ontvanger beter moet strijken, grondiger moet kuisen of vaker moet stofzuigen. Dat geldt echter niet voor een (steengoede) koffiemachine. Kom daarmee aanzetten en je bent een bringer of joy deze kerst.

Concerttickets

Hier ga je zeker mee scoren: koop een stel kaartjes voor een artiest die jij en de ontvanger allebei geweldig vinden. Dan moet hij of zij je wel meevragen.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
10 originele cadeaus waar je zelf ook nog iets aan hebt
Sluiten