Entertainment

Waarom niet alleen Captain Marvel, maar ook Brie Larson een superheldin is

Oscarwinnares, Marvel-heldin en droomvrouw

Dagelijks analyseren we hier bij Manners alles waar wij mannen van houden: auto’s, whiskey, goede manieren en natuurlijk vrouwen. Het goede nieuws: jullie mogen meegenieten. Vergis je echter niet, we schotelen je niet zomaar tieten voor. Of toch niet per se. Wel een vrouw die ons om veel andere redenen bij onze kl*ten heeft. Deze week: Brie Larson, de real-life superheldin die in de huid kruipt van Captain Marvel.

Captain Marvel

Marvel dropte deze week een eerste trailer van ‘Captain Marvel’ en die deed het internet naar goede gewoonte ontploffen. Op de film moeten we nog een paar maanden wachten, maar dankzij de trailer kunnen we nu al genieten van de eerste beelden. En van Brie Larson – want wat een vrouw is dat.

Maar ook als vrouwen in latex pakjes niet jouw ding zijn, mag Brie er best wezen. Captain Marvel is namelijk niet de enige rol waarin ze schittert. In ‘Room’ speelt ze een jonge vrouw die al zeven jaar opgesloten zit in een kleine kamer, nadat ze ontvoerd werd. Die performance leverde de actrice zelfs een Oscar op, voor beste actrice in een dramafilm.

Kortfilms

Brie – voluit Brianne Sidonie Desaulniers, maar wij zijn blij dat ze een iets eenvoudigere artiestennaam heeft gekozen – is niet alleen actrice, maar ook filmmaker. Ze schreef mee aan twee kortfilms en stond in voor de regie van beide films. ‘The Arm’ (2012) viel zelfs in de prijzen op het Sundance Film Festival.

De eerste film die ze volledig op eigen houtje regisseerde was ‘Unicorn Store’, waarin ze zelf de hoofdrol speelde. Je zou kunnen zeggen dat dat gemakkelijk is, maar wij moeten toegeven dat we het nu ook weer niet zo’n ramp vinden om twee uur lang naar haar te kijken.

Sociaal engagement

Niet alleen Captain Marvel wil de wereld redden, ook Brie kun je dankzij haar sociaal en politiek engagement gerust een wereldverbeteraar noemen. Ze gebruikt haar bekendheid onder andere om slachtoffers van seksueel geweld een stem te geven. Hierover zei ze ooit: “Ik zou gerust een activist kunnen zijn voor de rest van mijn leven, want het voelt niet goed om te zwijgen.”

En van ons hoeft Brie helemaal niet te zwijgen – zolang ze de Captain Marvel van onze dromen maar wil zijn.

We hebben nog heel wat vrouwen die we graag in de kijker zetten, zoals Jorja Smith of Bryce Dallas Howard bijvoorbeeld.

21-09-2018 - Lesley