Entertainment

‘Captain Marvel’ nu al overladen met negatieve kritiek en de reden is intriest

Wij vinden Brie Larsson nog steeds een superheldin

Over twee weken verschijnt de eerste Marvel-film van 2019 in de bioscoop. ‘Captain Marvel’ mag de spits afbijten en wij kunnen niet wachten, maar er zijn helaas ook zure mensen die de film nu al afkraken, nog voor de eerste screenings vertoond zijn. Maar hoe kan het dat een site als Rotten Tomatoes nu al overladen wordt door negatieve reviews? 

Het internet is niet mals voor ‘Captain Marvel’

De reden is even belachelijk als triest. Seksistische criticasters hebben namelijk besloten dat de superheldin van Marvel hun nieuwe doelwit is. Eerder kregen ook ‘Black Panther, ‘Star Wars: The Force Awakens’ en ‘The Last Jedi’ al de volle laag omdat sommige mensen het anno 2019 blijkbaar nog steeds noemenswaardig vinden dat ook vrouwen en niet-blanke acteurs de hoofdrol in een populaire film kunnen wegkapen.

Een kleine greep uit de reacties: “Larson has made it clear … men need not attend this movie“, “Larson’s sexist and racist attitudes don’t want me to spend money on this anyway, so here you go, Ms. Larson” of “Oh boy first off this will be worst than the last jedi im calling it now critics will love it audience hate it.” De film is nog niet eens uit en een grote groep heeft z’n oordeel al klaarstaan.

Iedereen heeft natuurlijk recht op zijn of haar eigen mening, maar daarom hoef je de film nog niet tot op het bot gaan afkraken – voor je ‘m zelfs nog maar gezien hebt. Gelukkig hebben kenners geen oren naar zulke kinderachtige reacties. ‘Black Panther’ maakt immers kans op de Oscar voor beste film en ook de ‘Star Wars’-films gingen door het dak.

De invloed van zulke zwartgallige reacties op het internet lijkt misschien verwaarloosbaar, maar helaas hebben ze ook een invloed op de makers van de films. Zo kreeg ‘Star Wars’-regisseur Rian Johnson het afgelopen jaar veel (onterechte) kritiek over zich heen, maar het verhaal van Kelly Marie Tran is nog veel triester. Zij speelde Rose Tico in ‘The Last Jedi’ en werd het doelwit van iedereen die het niet eens was met de diversiteit binnen de cast. De racistische en seksistische haat die ze over zich heen kreeg was zo heftig dat ze besloot om al haar socialemediaprofielen te verwijderen.

Rotten Tomatoes grijpt in

Het gaat uiteindelijk slechts om een kleine groep internet trolls, maar elke mening kan een ander individu raken. Omdat ook Rotten Tomatoes de reacties wansmakelijk vindt, heeft de site de reviews intussen verwijderd. Enne … als er iemand geïnteresseerd is in onze mening: wij vinden Brie Larsson nog steeds een echte superheldin.

Bron: Esquire

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


20-02-2019 - Thomas