Het favoriete cheat meal van marathonloper Koen Naert

In aanloop naar een wedstrijd kookt en eet Europees kampioen marathon Koen Naert ontzettend gezond. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan, dus polsten wij naar zijn favoriete cheat meal. 

“Als ik een marathon gelopen heb, verlang ik altijd naar een goed frietje met Joppiesaus en een viandel. Tijdens het trainen eet ik dat uiteraard niet, maar na een wedstrijd kan je me daar echt een plezier mee doen.”

“Wanneer ik vlak na een marathon naar de frituur ga krijg ik gegarandeerd spijt, want mijn maag ligt er van overhoop. Dat komt waarschijnlijk omdat ik tijdens mijn voorbereiding heel gezond eet, mijn lichaam is frieten dan niet meer gewoon en protesteert – het is iedere keer hetzelfde.”

8 regels voor een geslaagde cheat meal

Hoe geraak je in Berlijn aan goede frieten?

“Nadat ik in augustus de Europese titel had veroverd in Berlijn heb ik geen frieten gegeten, maar wanneer ik maandag in België geland was zijn we meteen naar de frituur gegaan. Meestal gaan we ter plaatse ergens een hamburger met frieten eten, maar dat zijn geen Belgische frietjes hé. Tegenwoordig wacht ik tot we terug thuis zijn om me aan mijn cheat meal te wagen.”

Meer weten over Koen? Tijdens het gloednieuwe sportevenement WILL kun je hem en heel wat andere topsporters ontmoeten en ideeën opdoen om je eigen sportieve prestaties te verbeteren. Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober in Kortrijk Xpo.

Reageer op artikel:
Het favoriete cheat meal van marathonloper Koen Naert
Sluiten