Alrik
Alrik Style 25 jun 2019

Deze schoenen zijn terug uit de nineties en je weet dat je ze wilt

Sneakers zijn heerlijk comfortabel, maar af en toe moet je (helaas) toch echt iets anders aan. Deze schoenen uit de nineties houden het midden tussen gemakkelijke sneakers en dure nette schoenen. De Wallabees van Clarks Originals zijn namelijk helemaal terug. 

Clarks Originals Wallabees

In de jaren 90 was daar ineens het model Wallabee van Clarks Originals. Razend populair werden ze dankzij de hiphopscene van de jaren ’90. Spekzolen: check. Opmerkelijke vorm: check. Veel comfort: dubbelcheck. De schoenen bleven lange tijd populair, maar ebden langzaam weg uit het straatbeeld. Voorgoed, dachten we.

Maar ze zijn weer terug, en hoe?! Suède, gladleer, en in alle kleuren. Twijfel je nog? Deze vijf argumenten trekken je vast over de streep.

Mooie geschiedenis

We hebben het nu wel over de jaren ’90, maar de Clarks Wallabees werden al in 1967 voor het eerst op de markt gebracht. In Jamaica was het type schoen al populair, als onderdeel van een strak pak dat gedragen werd door zogeheten rude boys.

Dankzij Jamaicaanse immigranten werden Clarks Wallabees in de jaren ’80 dan ook populair in de rapscene van New York. En dankzij onder anderen Ghostface Killah van Wu-Tang Clan werd de schoen in de jaren ’90 een icoon.

Geen sneakers, maar ook geen nette schoenen

Of je nu een pak of een casual outfit draagt, je twijfelt vast weleens tussen nette schoenen en sneakers. Clarks Wallabees vormen in dat opzicht de gulden middenweg. Stijlvol genoeg voor onder een pak (moet je het wel een beetje goed combineren) en comfortabel genoeg om de hele dag op te lopen. Het zijn trouwens ook de perfecte schoenen voor onder een korte broek.

Uniek, maar niet gezocht

De schoenen mogen dan weer terug zijn, zo populair als in de jaren ’90 zijn ze nog niet. Het model is op dit moment nog uniek. Iedereen kent de Clarks Wallabees, maar niemand draagt ze nog. Ideaal dus als je je even een trendsetter wilt voelen.

Veel kleuren en stoffen

Vroeger had je een paar kleuren en modellen, nu heb je ze in veel meer mogelijkheden. Van groen en geel tot zwart en pastelrood, zowel hoog als laag. Onze favoriet is echter de lage variant van de Clarks Wallabee in het Esdoorn Suede. Check hier het overzicht. Ze kosten gemiddeld 160 euro.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze schoenen zijn terug uit de nineties en je weet dat je ze wilt
Sluiten