Zo draag je een shirt in combinatie met een trui

Een shirt onder je trui staat casual chic, vooral in de herfst en de winter. De combinatie staat vrijwel iedereen, maar je kunt de bal er ook compleet mee misslaan. En niemand wilt er verwaand en arrogant uitzien, toch? Met deze regels van de kunst rock je deze look. 

Casual chic

Als je je look wat casual chic wilt maken, kies dan voor een effen overhemd met een stevige, maar niet te grote kraag. Draag een trui met V-hals als je ook een das aan wil. Laat je de das achterwege en ga je voor een gesloten overhemd? Dan kies je beter voor een ronde hals. Bij een formele look draag je je hemd in je broek. Mag je look iets meer casual dan chic zijn? Dan kun je je hemd ook uit je broek laten hangen.

De perfecte match bij deze combinatie zit hem in de kleuren. Probeer heftige kleurcombinaties te vermijden en ga net voor een subtiel verschil in kleur. Wil je deze outfit upgraden, dan werkt een wit shirt met zowel een zwarte das als een das in de kleur van de trui altijd. Zorg dat de das een strakke aansluiting vindt in de V-hals, anders kan de look wat slordig ogen.

Dandy denim

Voeg je liever een wat ruigere twist toe aan de combinatie shirt-trui? Ga dan voor een denim shirt met bijvoorbeeld een mooie wollen trui over. Bij het indigoblauw van je shirt passen kleuren als rood, beige, kaki en groen perfect.

Je kunt er toch ook nog een iets statiger element in verwerken door bijvoorbeeld ook een das te dragen. Die breekt je ruige outfit en zolang je goede kleurencombinaties maakt, zit je sowieso goed.

Reageer op artikel:
Zo draag je een shirt in combinatie met een trui
Sluiten