Jutta
Jutta Entertainment 13 mei 2019

Knock knock who’s there #5: cabaretier Lander Severins

Ons maak je blij met ‘Deadpool’-humor en flauwe woordspelingen, maar hoe krijg je een stand-upcomedian aan het lachen? We vroegen het hen gewoon zelf en serveren je hier hun beste moppen, leukste filmpjes en geniale fails. Deze keer: Lander Severins.

Lander Severins

Lander Severins is 22, net afgestudeerd en cabaretier. Met zijn solodebuut ‘Maanlander’ verkent hij nu de theaters in Vlaanderen en Nederland en daar wil je bij zijn.

Wat is volgens jou de beste mop aller tijden?

“Ricky Gervais heeft in zijn laatste show een heel stuk over hoe ongelooflijk trots de hele zaal mag zijn over dat zij allemaal hebben besloten zichzelf nog niet van kant hebben gemaakt. We are all survivors. Dat hele uitgangspunt voor een voorstelling vind ik tegelijk hilarisch en diep ontroerend.”

Met welk filmpje moet je steeds opnieuw lachen?

“Alle Powervlogs van cabaretier Ruud Smulders vind ik hilarisch. Als ik eronderdoor zit kijk ik nagenoeg de hele reeks opnieuw en weet ik weer dat het leven compleet zinloos is. Dat lucht dan toch op.”

Wat was je eigen grappigste fail?

“Telt spelen met een gat in mijn broek recht op mijn kruis, zo groot als een vuist, tijdens een matineeconcert van een klassiek concert met mensen die even preuts bleken als de mensen uit de tijd van de muziek die doorgaans op een klassiek concert wordt gespeeld?”

Deel je een quote uit je voorstelling met ons?

“Van in zijn fonkelogen recht door het zolderraam omhoog, langs de schouw met het dorre kauwennest, uitkijken voor de beukenboom van Marcel en Martha van ernaast en dan in een rotvaart naar de sterren, rechtsaf bij die hele felle, die fonkelende die zo van ijsberen houdt en dan KNAL. De maan. Hij zag mij en ik zag hem. En ik zag gewoon dat hij met zijne kop in de sterren zat.”

Meer van Lander Severins? Op 22 mei landt Lander met zijn ruimtetuig in de Antwerpse Arenberg en er zijn nog tickets

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Knock knock who’s there #5: cabaretier Lander Severins
Sluiten