Lena
Lena Stuff 17 aug 2019

Dankzij dit gadget communiceer je probleemloos met andere auto’s

Op het online financieringsplatform Kickstarter kom je de ene gadget na de andere tegen. Sommigen zijn ietwat vreemd – zoals een pocketdrumstel bijvoorbeeld – en anderen zijn dan weer verbazingwekkend slim. Elke week lichten wij een uitvinding toe die bij ons een grote indruk naliet. Deze week: communiceer met andere auto’s op straat met RoadWayve.

Road rage

Volgens John Stanley (de bedenker en CEO van RoadWayveis zijn moeder een schat van een mens, maar helaas niet zo’n goede chauffeur. Ze krijgt hierdoor vaak te maken met verkeersagressie. John Stanley wilde hier iets aan doen en bedacht een manier om met de auto’s achter je te kunnen communiceren.

De RoadWayve is een lichtgevend letterbord dat je langs de binnenkant van je achterruit vastmaakt. Dit gaat gemakkelijk dankzij twee zuignappen.

Afstandbediening en app

Het lichtgevende letterbord komt met een afstandbediening: de ‘Wayvemote’. Het ding is reeds voorgeprogrammeerd met berichten die je met een druk op de knop kunt weergeven op het letterbord. De berichten zijn veelgebruikte zinnen tijdens het rijden, zoals: dankjewel, sorry, laat me invoegen, ga rond mij en zet je mistlichten uit. Je kan opties aanpassen of toevoegen.

Je kan je smartphone via Bluetooth verbinden met de app, via welke je dan ook berichten kan verzenden naar je RoadWayve.

Meer weten? Check het filmpje hier.

Kickstarter

Goal: 17.808 euro

Behaald: 63.767 euro

Prijs: +/- 120 euro voor één RoadWayve.

Meer gadgets? Je vindt ze hier.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Dankzij dit gadget communiceer je probleemloos met andere auto’s
Sluiten