Lesley
Lesley Life 8 nov 2019

7 complimenten die écht werken bij vrouwen

Elke vrouw hoort graag dat ze er goed uitziet, maar let’s face it: dat heeft ze waarschijnlijk al op elke eerste date ooit gehoord. Deze vijf complimentjes werken wel, doe er je voordeel mee. 

1. Laat haar merken dat je haar grappig vindt

Dat letterlijk zeggen is misschien net iets te cringy, dus lach gewoon oprecht om haar grapjes. Geef toe: jij vindt het ook leuk als de hele groep strijk gaat om iets wat je net zei. Dat is voor haar net zo.

2. Je ziet er zó sexy uit in die outfit

Basically zeg je gewoon dat ze er goed uitziet, maar door haar outfit erbij te betrekken maak je het compliment net iets minder cliché én geef je aan dat je bij de les blijft. Also: als een vrouw moeite heeft gedaan door een nieuw lingeriesetje te kopen of die ene rok aan te trekken waarvan ze weet dat jij ‘m mooi vindt, dan wil ze dat dat opgemerkt wordt. Punt.

3. Bedankt om er voor mij te zijn

Het leven is niet altijd geweldig, en soms ondervind je dat aan den lijve. Loopt alles even niet helemaal volgens plan, en kun je altijd op je lief terugvallen? Natuurlijk doet ze dat omdat ze je graag ziet, maar alsnog vindt ze het wel fijn om er even bevestiging voor te krijgen.

4. Dat was een goed argument

Want complimentjes hoeven niet altijd over het uiterlijk te gaan. Je bent vast ook op haar intellect gevallen, dus laat haar dat weten ook.

5. Je brengt het beste in mij naar boven

Jullie kunnen naar elkaar roepen en tieren en elkaar de lelijkste dingen verwijten, maar in the end is zij degene die (jou) elke dag net iets beter maakt. Degene met wie je het leuk vindt om verre reizen te maken, maar ook degene met wie je het liefst in de zetel naar ‘Friends’ zit te kijken.

6. Je haar ruikt lekker

Er is een reden waarom ze dure shampoo koopt, en je maakt haar dag écht door haar ervan te verzekeren dat vijftien euro voor een fles echt wel gerechtvaardigd is. (Wat het niet is. Nooit.)

7. Ik ben blij dat jij in mijn team zit

Omdat jullie zo’n geweldig team zijn. Also: als ze deze niet apprecieert, is het misschien tijd om op zoek te gaan naar iemand met smaak.

Lees ook: Zo geef je complimenten zonder over te komen als een vrouwenzot

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 complimenten die écht werken bij vrouwen
Sluiten