Wheels

Deze conceptauto schetst een wel heel realistisch toekomstbeeld

En dat toekomstbeeld stelt niet teleur

Conceptauto’s doen iets vreemds met ons: ze maken ons vaak razend enthousiast, maar aan de andere kant kunnen we ons ook moeilijk inbeelden dat we over een paar jaar écht in zo’n ding rondrijden. De Peugeot E-Legend Concept-auto is wat dat betreft een uitzondering op de regel: hier en daar is ‘ie namelijk heerlijk futuristisch, maar we zouden ‘m zonder twijfel kopen. 

De Peugeot E-Legend Concept

De Peugeot E-Legend Concept werd een paar weken geleden tijdens de Paris Auto Show op de wereld losgelaten en hij bevat een aantal interessante elementen. Ten eerste gaat het natuurlijk om een elektrische auto, wat hoort bij het toekomstbeeld dat we voor ogen hebben.

Verder beschikt de wagen ook nog over een stuur dat in en uit te klappen is wanneer je het wel of niet gebruikt, is er een groot scherm waar je video’s op kunt afspelen, kun je er gemakkelijk een dutje in doen en nog veel meer. De onderstaande video geeft in elk geval alvast een goed beeld van wat je zoal te wachten staat.

Naast deze mooie conceptvideo is er nog een tweede video die iets meer laat zien.

Bovenstaande video toont ook aan dat de auto alvast niet teleurstelt op het vlak van kracht: de conceptwagen is namelijk voorzien van maar liefst 460 pk. De grote vraag is natuurlijk of dat totaalplaatje ooit werkelijkheid wordt. Als dat al zo is, verwachten we niet om de wagen voor 2030 op de weg te zien, dus je kunt je spaarcenten nog wel even opgeborgen houden.

Die wilde toekomstplannen nemen natuurlijk niet weg dat dit eindelijk eens een conceptwagen is die kan worden omgezet in een auto die écht de baan op kan.

conceptauto peugeot conceptauto peugeot

Meer conceptwagens? Peugeot is zeker niet de enige fabrikant met indrukwekkende exemplaren in zijn portfolio.

09-11-2018 - Jelle