Jelle
Jelle Wheels 24 okt 2018

De conceptauto van de toekomst is veelbelovend

Conceptauto’s tonen niet altijd een toekomstbeeld waar je per se heel vrolijk van wordt. In sommige auto’s wil je liever nooit rijden. Maar de nieuwe conceptauto van BMW behoort niet tot die categorie: de BMW Vision iNext Concept is een conceptauto die – volgens het bedrijf – in 2021 op de markt zou kunnen komen. Dat wordt ons inziens wel erg krap, maar wij dromen alvast even weg bij de foto’s. New car who dis. 

De BMW Vision iNext Concept

De BMW Vision iNext Concept gaat uit van een elektrische wagen. Aan de buitenkant valt de enorme voorkant nogal op en is het een monster waar je bijna bang van wordt als je hem in je achteruitkijkspiegels zou zien.

De Vision iNext Concept zou gebruik maken van een sensor die het mogelijk maakt om te bepalen hoeveel licht je binnenlaat. Dat betekent dat je dus geniet van enorm veel lichtinval als je besluit om alles open te zetten, maar dat je dat ook snel en gemakkelijk kunt aanpassen mocht je verblind worden door de zon.

conceptauto bmw

Aan de binnenkant is de auto het toonbeeld van simpliciteit. Een groot scherm middenin de wagen fungeert als navigatiesysteem, en boven je stuur vind je nog een apart scherm dat aangeeft hoe hard je rijdt en hoelang je batterij nog meegaat. De BMW Vision iNext Concept zou ruimte hebben voor vier passagiers en oogt heel gezellig doordat de stoelen en bekleding volledig gemaakt zijn van materialen met lichte kleuren.

conceptauto bmw

Hoe de Vision iNext Concept er dan precies zou moeten uitzien? Zo dus.

conceptauto bmwconceptauto bmwconceptauto bmw
Reageer op artikel:
De conceptauto van de toekomst is veelbelovend
Sluiten