Entertainment

Conor McGregor is jarig en krijgt een levensgroot beeld van zichzelf

Een cadeautje van meer dan 55.000 euro

Na een periode van onrust en chaos is het inmiddels alweer een tijdje kalm rondom Conor McGregor. Nadat de UFC-vechter helemaal door het lint ging en met steekwagens begon te gooien, heeft hij zich even teruggetrokken. Heel verstandig. Nu is hij weer terug in het nieuws en dat heeft er alles mee te maken dat de Ier verjaard is.

Op 14 juli mocht Conor McGregor alweer dertig kaarsjes uitblazen. Daar horen natuurlijk cadeaus bij, maar wat kun je een man die alles al heeft nog geven? Een levensgroot beeld van hemzelf natuurlijk! Althans, dat is hoe Edgar Askelovic uit Estland erover denkt. De beeldhouwer is een bewonderaar van McGregor en hakte diens beeltenis uit een enorm rotsblok.

Conor McGregor vereeuwigd in steen

Het meer dan honderd kilo zware beeld werd op de verjaardag van The Notorious onthuld, en op Twitter hebben we alvast een voorproefje gekregen. De kunstenaar, die vooral bekend is onder de naam Aspencrow, is een groot fan en bewonderaar van de Ierse vechtersbaas. Dat wordt wel duidelijk uit wat hij vertelde tegen de Amerikaanse website Versus.

“Hij is een waar fenomeen – niet alleen een slimme atleet, maar ook een visionair. Om dit beeld te maken heb inspiratie gehaald uit beelden van het verleden, toen atleten nog als goden werden vereeuwigd. Ik heb dit gecombineerd met details uit werken van Michelangelo en hedendaagse graffiti om zo de moderne krijger vast te leggen in steen.”

Het beeld zal in alle bescheidenheid de naam Atlas  dragen, een man uit de Griekse mythologie die de wereld op zijn schouders draagt. 

@thenotoriousmma 🤓👍

A post shared by ASPENCROW (@aspencrow) on

12-07-2018 - Thomas