Life

UFC-vechter Conor McGregor gearresteerd na gewelddadig incident

Het is niet de eerste keer, waarschijnlijk ook niet de laatste

Sommige vechtsporters zijn een beest in de ring, maar daarbuiten de vriendelijkheid zelve. Conor McGregor behoort niet tot deze groep. De Ier is een geweldige vechter, maar hij heeft het moeilijk om uit de problemen te blijven. Hij kwam al meerdere malen in aanraking met de politie en het Amerikaanse rechtssysteem. En deze week had hij weer prijs.

Conor McGregor zit op dit moment een schorsing uit tot april. deze schorsing kreeg hij vanwege de ongeregeldheden direct na zijn gevecht tegen Khabib Nurmagomedov. Dat klinkt als een verplichte rustperiode die de voormalig kampioen goed kan gebruiken. Even alles op een rijtje zetten en op zoek gaan naar innerlijke rust. Wie McGregor kent, weet dat dit niet zijn stijl is.

UFC-vechter sloopt telefoon van fan

De Miami Herald heeft ontdekt dat de Ier eerder deze week is opgepakt. Niet veel later werd bekend wat McGregor precies heeft gedaan. Op camerabeelden was te zien dat de UFC-vechter de telefoon uit de hand van een fan slaat en er vervolgens meerdere malen op stampt.

Eerste statement

De fan zou geprobeerd hebben om een foto te maken van Conor McGregor en daar zat deze knokker niet op te wachten. Toen hij uitgeraasd was, pakte hij het toestel van zo’n duizend dollar weer op en liep er mee weg. Er was op dat moment geen politie aanwezig. McGregor werd pas op een later moment opgepakt.

Ondertussen heeft zijn advocaat het eerste statement naar buiten gebracht: “McGregor was aanwezig bij een kleine ruzie met betrekking tot een mobiele telefoon. Deze situatie liep uit de hand, waardoor de politie werd inschakelt. McGregor waardeert de reactie van de wetshandhaving en belooft zijn volledige medewerking.”.

Niet de eerste keer voor Conor McGregor

Wat er vervolgens heeft plaatsgevonden is niet bekend. Het lijkt erop dat de advocaat van Conor McGregor de borg heeft betaald, zodat de vechter in vrijheid eventuele vervolging kan afwachten. Zou hij vanwege dit incident voor de rechter moeten verschijnen, dan is het niet de eerste keer. Een jaar geleden gooide de voormalige UFC kampioen een steekwagen door de ruit van een bus, waardoor hij een andere vechter verwonde. Logischerwijze werd hij hiervoor ook door de rechter op het matje geroepen.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


14-03-2019 - Thomas