Jan
Jan Entertainment 9 apr 2019

Conor McGregor pakt opmerkelijk UFC-record waar hij zeker trots op mag zijn

Hij is naar eigen zeggen gestopt met zijn carrière als professioneel MMA-vechter, al kondigde hij min of meer ook zijn terugkeer alweer aan. Hoe dan ook slaagt Conor McGregor er steeds weer in om de media te halen. Dat gebeurt niet altijd op een positieve manier, maar in dit geval wél.

Het ging deze week namelijk over doping. Zo kreeg Ruslan Magomedov, een vriend van Khabib Nurmagomedov, recent nog een levenslange ban van de UFC wegens het ongeoorloofde gebruik van anabole steroïden. Conor McGregor had daar natuurlijk wat over te zeggen en deed dat via Twitter.

Conor McGregor is de cleanste UFC vechter

The Notorious zelf is alles behalve onomstreden, maar op het gebied van doping is hij 100% clean. De Ier is regelmatig getest op het gebruik van verboden middelen door de USADA (United States Anti-Doping Agency). In totaal gebeurde dat maar liefst 49 keer in zijn illustere carrière en dat is meer dan welke vechter dan ook.

Jeff Novitzky, vicevoorzitter van de UFC, liet op Twitter zien dat McGregor de meeste tests heeft ondergaan zonder te zijn betrapt. Verbazingwekkend genoeg waren er maar liefst elf dopingtesten die de Ier moest ondergaan in de aanloop naar zijn boksdebuut tegen Floyd Mayweather.

Het gevecht was een van de meest besproken gevechten in de geschiedenis van de vechtsport, wat verklaart waarom er zoveel dopingtests waren.

Je kunt veel zeggen over Conor McGregor, maar hij is tenminste wel helemaal clean. Dat wil overigens niet zeggen dat hij helemaal nooit vals speelt. Zo zou hij in zijn gevecht tegen Khabib meerdere regels verbroken hebben.

Rentree tegen Khabib

Het lijkt onvermijdelijk dat McGregor op niet al te lange termijn zijn rentree maakt om de score tegen Khabib recht te zetten. Zijn verlies in oktober 2018 in Las Vegas zit The Notorious nog steeds niet lekker en hij wil maar al te graag laten zien dat de uitslag een vergissing was.

De rivaliteit tussen de twee vechters is uit de hand gelopen, met een ongelofelijk groot aantal beledigingen op Twitter tot gevolg.

Bron: Give Me Sport

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Conor McGregor pakt opmerkelijk UFC-record waar hij zeker trots op mag zijn
Sluiten