Life 8 jan 2019 Jutta

Twee sportieve Belgen lanceren cool sport- en reisconcept

Waarom zou je samen met honderden anderen de Mont Ventoux beklimmen als je ook een verlaten Boliviaanse vulkaan op kunt fietsen? En waarom twijfel je of je die uitdaging wel zou aangaan? Met de juiste begeleiding kunnen ook jij en ik binnenkort bovenop die vulkaan staan, of toch als het aan Kommit ligt. 

Kommit is een nieuw concept dat reizen, sport en avontuur combineert. Op ongeveer een jaar tijd wil het team je klaarstomen voor een epische tocht langs onbewandelde paden, die je samen met enkele andere deelnemers gaat afleggen. Dat je meteen ook fitter wordt is mooi meegenomen.

Kommit helpt met je commitment

Het idee komt van twee sportieve Belgen, Jens Van Roost en Maxim Demeyer. Als freelance helikopterpiloot weet Maxim wat cool is, ingenieur en fervente fietser Jens wijkt liever af van de gebaande paden.

Niet toevallig lanceren ze hun project rond Nieuwjaar. “Goede voornemens komen en gaan veel te snel, daar willen wij verandering in brengen. Sport en gebalanceerde voeding zijn moeilijk vol te houden zonder concreet doel. Kommit houdt je de spreekwoordelijke wortel voor de neus.”

Jens Van Roost en Maxim Demeyer Kommit

“Onze sportieve uitdagingen liggen niet voor de hand en toch moeten ze voor iedereen haalbaar zijn, als de deelnemers hun schema maar zo goed mogelijk volgen. De lat ligt hoog, maar je wordt bijgestaan door ons hele team.” Nog in dat team: ervaren sportarts Ruben De Gent en voedingsdeskundige Gino Devriendt.

Een avontuurlijke reis als motivatie

Een Kommit-traject duurt ongeveer een jaar en bestaat uit inspanningstesten, trainingsschema’s, tussentijdse doelen, voedingsadvies en workshops. Couchpotato’s die nu al denken dat ze daar “geen tijd” voor hebben: naast de reis moet je maar vier dagen op een heel jaar vrijhouden, al het andere sporten wordt ingepast in jouw (drukke) agenda.  Good to know: sommige zelfstandigen kunnen dit inbrengen bij hun bedrijf. Zo trekt Kommit je uit de zetel en geeft het je een duwtje in de rug.

De grootste motivatie om in beweging te komen is uiteraard een onvergetelijke reis, maar om je te belonen voor je harde werk … moet je verder helemaal niets doen. Want waarom zou je zelf uitzoeken welke lokale gidsen je kunt vertrouwen en hoe je een fles wijn bovenop die berg krijgt als iemand anders dat al voor je regelt? Een glamping aan de voet van een vulkaan of een drop-off per watervliegtuig aan dat ene onbereikbare gletsjermeer behoren overigens ook tot de mogelijkheden.

Kommit Uturuncu

Zelf deelnemen?

Dit jaar start Kommit met twee uitdagingen: mountainbiken richting de Uturuncu-vulkaan in Bolivië en lopen in het Canadese Chilcotin. Interesse? Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor dat eerste traject, dat start op 2 februari. Vanaf dan word je tien maanden lang gecoacht, zodat je in november fit en vol goesting op het vliegtuig naar Bolivië stapt.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Twee sportieve Belgen lanceren cool sport- en reisconcept
Sluiten