Style

Manners Lookbook #4: steel de signature look van Dwayne Johnson

Een beetje armspieren kunnen wel helpen

Er zijn mannen die ‘s morgens niet de moeite nemen om twee dezelfde sokken uit te kiezen, en dan zijn er mannen die moeiteloos een maatpak rocken. What’s it gonna be? Wij van Manners hopen op het laatste en we leveren je daarvoor stijlinspiratie van de mannen die weleens op een filmpremière passeren. Deze week: Dwayne Johnson. 

Mogelijk heb jij niet de lichaamsbouw van Dwayne Johnson – die heeft niet zomaar een bijnaam als ‘The Rock’ gekregen natuurlijk. Dat wil echter niet zeggen dat je niets van hem kan leren, want ook op stijlgebied is deze rondwandelende spierbal helemaal mee.

Wie dacht dat Dwayne altijd in sportkleding rondrent komt bedrogen uit. Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar The Rock weet een fijn Italiaans maatpak wel te waarderen. Een hemd hoeft daar niet zo noodzakelijk onder, doe hem maar een casual T-shirt, een polo of een hawaïhemd. En het is net die twist die ervoor zorgen dat ook jij je nekspieren verrekt als je hem nakijkt op de rode loper. Gesteld dat jij bij de rode loper van Dwayne Johnson zou geraken, that is. 

Toegegeven, The Rock verzint niet al zijn outfits zelf. Net als Tom Hiddleston en Chris Evans – twee gasten die er toch ook altijd piekfijn uitzien – doet hij wel eens beroep op Hollywoodstyliste Ilaria Urbaniti. Maar hoewel zij hem in hippe merkkleren hijst is het zijn uitstraling die telkens opnieuw de show steelt.

De signature look van Dwayne Johnson

Er is één kledingstuk dat The Rock als gegoten zit: een aansluitende fijngebreide trui die zijn extreem goede spieren extreem goed doet uitkomen. Denk daar een geklede broek bij en je hebt zijn signature outfit te pakken. Als je zelf in het bezit bent van een ietwat gespierd bovenlijf – dat spectrum begint bij een zichtbare biceps en eindigt bij Dwayne – dan kun je iets met die look. Let er wel op dat je broek niet te strak zit. Je wilt je armspieren in de verf zetten, en niet dat mensen naar ergens anders gaan staren.

The Rock is overigens niet bang om wat kleur in zijn outfits te smokkelen. En daardoor valt hij nog harder op in het zeldzame geval dat hij all black gaat, zoals op onderstaande foto. Dat zijn gespierde armen bijna uit zijn jasje barsten wil meestal zeggen dat je je pak te klein gekocht hebt, maar in dit geval hebben we er alle begrip voor.

Meer stijlinspiratie van de groten der aarde? Donald Glover toont je dat zwart en bruin allesbehalve saai zijn en Tom Hiddleston leert je dat je élke dag een maatpak kunt dragen.

26-09-2018 - Jutta