Redactie
Redactie Entertainment 5 feb 2020

De 7 meest stijlvolle filmrollen van Denzel Washington

Denzel Washington is een briljante acteur met een enorme dosis natuurlijke stijl. We hebben zijn meest stijlvolle filmrollen op een rij gezet.

Ook al weet je dat een film slecht is, als Denzel Washington erin speelt ga je kijken. The Magnificent Seven is niet de beste film ooit gemaakt, en dat is een understatement, maar de volledig zwart geklede cowboy Sam Chisolm is alleen al een reden om tot het einde te blijven zitten. Dit is direct ook een van zijn meest stijlvolle rollen.

1. Devil in a Blue Dress (1995)

TriStar Pictures

In Devil in a Blue Dress speelt Denzel Washington Easy Rawlins, een oorlogsveteraan uit de Tweede Wereldoorlog. Zoner ervaring gaat hij in 1948 aan de slag als privédetective. De stijl druipt eraf, dit is Denzel op zijn puurst.

2. American Gangster (2007)

Universal Pictures

Denzel Washington als drugsbaas Frank Lucas in American Gangster behoort tot de meest stijlvolle filmrollen ooit. De pakken die hij in de film draagt zijn om je vingers bij af te likken, maar de beste look is toch die met het leren jasje, de pantalon en de hoed.

3. The Magnificent Seven (2016)

Columbia Pictures

Zoals gezegd niet de beste film, maar wel een van de best geklede cowboys uit de filmhistorie.

4. Malcolm X (1992)

Warner Bros. Pictures
Warner Bros. Pictures

In Malcolm X speelt Denzel Washington het titelpersonage, de rol van zijn leven. De film over een van de bekendste strijders voor gelijke rechten voor de zwarte gemeenschap in Amerika, werd geregisseerd door Spike Lee. Niet alleen een van zijn meest stijlvolle filmrollen, maar ook een van zijn beste staaltjes acteerwerk. Niet voor niets kreeg hij voor deze film een Oscar voor beste acteur.

5. Roman J Israel, Esq. (2017)

Sony Pictures

Denzel Washington met lag haar, een grote bril en een bordeaux rood pak. Heerlijk. De walkman maakt het outfit af. In Roman J Israel, Esq. speelt de Amerikaanse acteur een idealistische strafrechtadvocaat uit Los Angeles, die hard werkt en opkomt voor de zwakkeren van de samenleving. Niet de beste film, wel een van zijn meest stijlvolle filmrollen.

6. Training Day (2001)

Warner Bros.

Traing Day staat in dit rijtje omdat dit zijn meest iconische film is. En die gangsterlook is ook gewoon lekker. Als je aan Denzel Washington denkt, denk je aan de foute agent Alonzo Harris. Ook voor deze rol won hij een Oscar.

7. The Hurricane (1999)

Buena Vista International

In The Hurricane speelt Denzel Washington de ten onrechte veroordeelde bokslegende Rubin ‘Hurricane’ Carter. De film barst van de goede outfits en een boksbroek staat hem ook.

đź‘€ Check hier de 7 meest stijlvolle filmrollen van Leonardo DiCaprio

Reageer op artikel:
De 7 meest stijlvolle filmrollen van Denzel Washington
Sluiten