Jutta
Jutta Wheels 5 nov 2018

In deze Bentley moeten we in 2050 over de weg zoeven

Wie in de jaren zestig vooruitblikte zag een toekomst vol vliegende auto’s. Vliegen kunnen onze bolides vooralsnog niet, maar op het vlak van elektrisch en autonoom rijden maken we wel vorderingen. Tijd om ons af te vragen hoe de auto er zal uitzien anno 2050. 

Dat is althans wat de studenten van het Royal College of Art in Londen deden. De deelnemers aan het Royal College Of Art’s Intelligent Mobility-programma werkten daarvoor samen met het designteam van het Britse automerk Bentley. Samen bekeken ze de verschillende mogelijkheden.

Het resultaat is een reeks conceptuele visuals, die elk een aantal futuristische snufjes herbergen. Zo zijn er Bentleys gemaakt met een zeer moderne look, maar is er ook gekeken naar wat techniek kan betekenen voor de gebruiksvriendelijkheid van de auto.

De auto anno 2050

Zo kan de auto bijvoorbeeld vervelende geluiden wegfilteren, zodat je als chauffeur – of passagier, want over een paar jaar rijdt niemand nog zelf, toch? – tot rust komt onderweg. Ook zou je vanuit de auto beter moeten zien wat er allemaal om je heen gebeurt, een ontwikkeling die heel wat mensenlevens kan sparen tegen 2050.

Bentley 2050 toekomst auto Bentley 2050 toekomst auto Bentley 2050 toekomst auto Bentley 2050 toekomst auto

 

Vergeet de zelfrijdende auto, BMW heeft de zelfrijdende motor

Bron: Froot

Reageer op artikel:
In deze Bentley moeten we in 2050 over de weg zoeven
Sluiten