Redactie
Redactie Entertainment 14 feb 2020

De Brief Voor De Koning: Netflix dropt trailer voor Nederlandse klassieker

De Brief Voor De Koning stamt uit 1962, en kun je met recht echt een Nederlandse klassieker noemen. Het jeugdboek van de ondertussen 89-jarige Tonke Dragt krijgt binnenkort een wereldwijd podium: Netflix. Maak kennis met The Letter For The King.

De Brief Voor De Koning naar Netflix

Ja, dat lees je goed: de streamingdienst komt met een op het Nederlandse jeugdboek gebaseerde serie. The Witcher, maar dan compleet anders, zullen we maar zeggen. Dat de Netflix Original in productie was wisten we al langer, maar nu hebben we ook een releasedatum en eerste trailer te pakken.

De Brief  Voor De Koning werd uitgeroepen tot het beste Nederlandse jeugdboek uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Toch is de Netflix serie niet de eerste keer dat het boek verfilmd werd. In 2008 kwam er een verfilming uit in de Nederlandse bioscopen, met een jonge Yannick van de Velde in de hoofdrol.

The Letter For The King release

Netflix gooit er een groter budget tegen aan, en daar gaan we officieel op 20 maart het resultaat van zien. In het boek van Tonke Dragt volgen lezers de jonge page Tiuiri. Hij krijgt een uiterst belangrijke brief, die koste wat kost naar de koning moet worden gebracht. Als hij faalt, dan kan het totale koninkrijk instorten. Wat volgt is een nog altijd zeer spannend avontuur vol criminelen, spionnen en wendingen.

Bron:

De streamigndienst blijft vrij trouw aan het verhaal van Tonke Dragt. In tegenstelling tot de speelfilm uit 2008 is The Letter For The King echter geen Nederlandse productie. Het gaat dus om een Engelstalige serie die je met Nederlandse ondertiteling kunt checken. Netflix richt zich dus echt op een groot internationaal publiek.

Nederlands tintje en trailer

Er spelen overigens wel twee Nederlandse acteurs in mee, Gijs Blom en Yorick van Wageningen. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen, waarvan je hieronder de eerste trailer kunt checken.

Hopelijk heeft Netflix met The Letter For The King een hit te pakken, want Dragt heeft na het originele boek het universum uitgebouwd met meer boeken. Er is dus genoeg ruimte om nog meer seizoenen te maken. En ach, anders hebben we altijd het boek nog, dat overigens ter ere van de serie ook in het Engels herdrukt gaat worden.

Bron:
Reageer op artikel:
De Brief Voor De Koning: Netflix dropt trailer voor Nederlandse klassieker
Sluiten