Wheels

De Cooper E: een stijlvolle elektrische fiets met Formule 1-techniek

Een van de beste elektrische fietsen van dit jaar

Op het eerste gezicht is de Cooper E elektrische fiets niets meer dan een doodnormale fiets. Toch is de Cooper E een elektrische fiets met een aantal interessante features.

Goed verstopte motor

Geen batterij op de bagagedrager, geen extra dik frame waar de batterij zich in verstopt. De ontwerpers van Cooper hebben er alles aan gedaan om zo goed mogelijk te verbergen dat het om een elektrische fiets gaat. De verrassing is des te groter wanneer we in de achternaaf een 250 Watt sterke motor ontdekken.

De Cooper E: een stijlvolle elektrische fiets met Formule 1-techniek

De motor is voorzien van een KERS. Dit staat voor Kinetic Energy Recovery System, een systeem dat werd uitgevonden in de formule 1-wereld. Het zorgt ervoor dat remenergie, die normaal wordt omgezet in warmte, wordt opgeslagen. Deze energie kan later weer gebruikt worden om tijdelijk meer vermogen te krijgen.

Cooper E: de meest duurzame e-bike van 2019

De Cooper E is door het elegante ontwerp bijzonder geschikt als elektrische stadsfiets. De batterij en de Zehus ‘all-in-one’-motor zijn allebei in de achternaaf gemonteerd zodat ze nooit in de weg zitten. Het stalen Reynolds-frame zorgt samen met de Vittoria Randonneur-banden (700x28C) voor een uitermate stabiele wegligging, zodat je ook buiten de stad kunt genieten van een van de mooiste elektrische fietsen van 2019. De Cooper E zal deze maand nog verkrijgbaar zijn voor een adviesverkoopprijs van 2.499 euro.

De Cooper E: een stijlvolle elektrische fiets met Formule 1-techniek De Cooper E: een stijlvolle elektrische fiets met Formule 1-techniek

Elektrisch fietsen heeft trouwens heel wat voordelen. Het is minder valsspelen dan je denkt!

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


12-03-2019 - Jan