Lena
Lena Stuff 15 jun 2019

Hebben: deze robotstofzuiger dweilt ook nog voor je

Op het online financieringsplatform Kickstarter kom je de ene gadget na de andere tegen. Sommigen zijn ietwat vreemd – zoals een pocketdrumstel bijvoorbeeld – en anderen zijn dan weer verbazingwekkend slim. Elke week lichten wij een uitvinding toe die bij ons een grote indruk naliet. Deze week: Narwal, de robotstofzuiger die meteen je huis dweilt. 

Je huis brandschoon houden zonder ook maar een vinger uit te steken? Het lijkt bijna een droom. Junbin Zhang (CEO) kreeg het idee voor zijn Narwal toen hij zijn moeder elke dag zag strugglen met dweilen. Hij wou iets ontwikkelen dat schoonmaken makkelijker maakt.

De robot zou drie keer zo efficiënt schoonmaken in vergelijking met andere robotstofzuigers. Hij stofzuigt en dweilt alles: van kleine kruimels tot haartjes en moddervlekken, zoals gedemonstreerd wordt in het filmpje.

Design

De robot heeft een strak, modern design. Doordat hij niet zo hoog is kan hij ook gemakkelijk onder je meubels doorrijden. Zo reinigt hij zelfs de plekjes waar jij maar moeilijk bij kan aka waar je zelf nooit een dweil overheen haalt. Je zou ook bijna vergeten dat Narwal aan het stofzuigen is, hij produceert namelijk maar 45 dB. Bij een normale stofzuiger is dat 70 tot 80 dB, wat je (bijna) kan vergelijken met een huilende baby.

Zelfreinigend

De meeste robotstofzuigers moet je zelf nog eens proper maken nadat ze je vloer hebben gekuist. Hierdoor verliest de robot eigenlijk zijn nut. ‘Narwal’ daarentegen reinigt zich helemaal zelf in zijn base station: hij wast, spoelt én droogt zijn zwabbers. Dit basisstation beschikt over een twee-emmersysteem dat het afvalwater scheidt van het propere water. Ook heeft het een watertank van 5L, waardoor de robot in drie uur tijd zo’n 116 vierkante meter kan reinigen.

Lidar technologie

De robot werkt met lidar-technologie (LIght Detection And Ranging of Laser Imaging Detection And Ranging). Met behulp van laserpulsen bepaalt Narwal de afstand tot een object, en kan hij hier dus rond rijden. Deze technologie wordt ook toegepast bij de parkeermodus van auto’s.

App

Bij Narwal komt ook een app. Hierop kan je instellen welke kamer hij moet schoonmaken, hoe vaak hij ze moet schoonmaken en of hij enkel moet stofzuigen of ook dweilen.

Kickstarter

Goal: 26.869 euro

Behaald: 933.746 euro

Prijs: +/- 493 euro

Meer gadgets? Je vindt ze hier.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Hebben: deze robotstofzuiger dweilt ook nog voor je
Sluiten