Jutta
Jutta Style 26 mei 2019

Dit zijn de Netflix-series met de best geklede mannen

Sommige mensen kijken naar Netflix voor de series en films, andere letten ook op wat de personages dragen in die series en films. Voor elk type en voor elke tijdsgeest is er wat wils, van de smooth geklede Pacho Herrera in ‘Narcos’ tot de klassieke stijl van Tommy Shelby in ‘Peaky Blinders’. 

Tupac en Biggie Smalls in ‘Unsolved’

‘Unsolved’ is een verrassend goede serie over de rappers Tupac en The Notorious B.I.G., ook wel Biggie Smalls genoemd. De serie speelt zich in twee verschillende tijden af rond de moord op Biggie en de moordzaak die daarop volgde. Maar alleen de stijl en muziek maken deze serie al het kijken waard.

Welk modebeeld is meer eigen dan de hiphop-stijl van de jaren ’90? Peperdure merken, gouden sierraden, baggy broeken. Deze stijl is door de makers van ‘Unsolved’ perfect neergezet. Acteur Marcc Rose lijkt meer op Tupac dan Tupac zelf en Wavyy Jonez is ook perfect gecast voor de rol van Biggie Smalls. Konden we nog maar een dagje terug naar die gouden jaren ’90.

Tom Shelby in ‘Peaky Blinders’

Er zijn weinig Netflix-series die de mannenmode zo beïnvloeden als ‘Peaky Blinders’. Mannelijk, classy, elegant en toch ruig. Kledingmerken richten zich met dit soort collecties volledig op de serie die zich vlak na de Eerste Wereldoorlog afspeelt. En dat is logisch. Want wie streeft de stijl van hoofdpersonage Tom Shelby nu niet na?

Don Draper in ‘Mad Men’

De serie ‘Mad Men’ speelt zich af in de reclamewereld van de jaren ’60 en werd genoemd naar de snelle reclamemannen van Madison Avenue in New York, de ‘man men’. Centraal in de serie staat Don Draper (Jon Hamm), een creatief directeur in louter perfect gesneden pakken met de Amerikaanse snit van de jaren ’50 en ’60. Alles tot in de puntjes verzorgd, van das tot manchetknoop. Meer attitude is eigenlijk niet mogelijk. De sigaretten die de stijlvolle Don Draper continu rookt, zijn overigens niet echt.

Pacho Herrera in ‘Narcos’

Als er in één Netflix-serie cool geklede mannen rondlopen, dan is het ‘Narcos’. DEA-agent Javier Peña (Pedro Pascal), Gustavo Gaviria (Juan Pablo Raba), noem maar op. Je zou hun outfits misschien niet zelf aantrekken, maar de wijde pantalons, glanzende hemdjes, perfect gesneden jasjes en dure horloges spreken wel tot de verbeelding. Op het volgende verkleedfeest verschijn jij gegarandeerd als Helmer ‘Pacho’ Herrera (Alberto Ammann).

Billy in ‘Stranger Things’

Billy (Dacre Montgomery) uit ‘Stranger Things’ is de gladde boy die we stiekem allemaal willen zijn. Meer eighties krijg je het niet. Roken, lopen, kijken; alles wat Billy doet is slick. Billy is de bad guy die vrouwen van iedere leeftijd aan het zwijmelen krijgt en waarvoor ieder jongetje een stap opzij doet. En al wat je daarvoor nodig hebt is een jeansjasje en een foute coupe.

Meer – en direct toepasbare – stijlinspiratie? Check onze wekelijkse Manners Lookbook

Bron: Froot

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Dit zijn de Netflix-series met de best geklede mannen
Sluiten