Paulien Hermans
Paulien Hermans Life 14 aug 2019

De puntjes op de i: zo mix je de perfecte gin-tonic

Vorig weekend waren wij aanwezig op We Can Dance en we zagen dat het goed was. Een prachtige locatie, leuke muziek, geweldige outfits en natuurlijk een goeie gin-tonic. En dat kon moeilijk anders, want achter de bar stond Noa Van Ongevalle. Zij zette de puntjes nog eens op de i’s van gin en tonic!

Noa Van Ongevalle

Noa is de jongste telg van de Van Ongevalle-clan. Samen met haar broer, zus en vader baat ze The Pharmacy uit, een hippe speakeasy waar je overheerlijke cocktails kan drinken. Ze is nog maar 21 jaar en toch is ze al manager van de zaak in Knokke en mag ze voor Bombay Sapphire nieuwe smakencombinaties verzinnen.

View this post on Instagram

LOVE LIFE. ❤️

A post shared by Noa Van Ongevalle (@noavanongevalle) on

De perfecte gin-tonic

Noa’s belangrijkste tips voor een perfecte gin and tonic is om de ‘perfect serve’ te respecteren. Dat wil zeggen 4,5 cl gin en 12,5 centiliter tonic, meer moet het niet zijn! Noa raadt aan om je gin-tonic zo puur mogelijk te houden want dan komen de smaken van de gin het beste tot hun recht.

Denk ook goed na welke tonic je bij welke gin gebruikt. Sommige tonics hebben een heel uitgesproken smaak. Noa’s favoriete combinatie? Bombay Sapphire Gin en Indian tonic.

Wat met botanicals?

Het is natuurlijk leuk om je gin wat aan te kleden met citroen en besjes en peperkorrels, maar volgens Noa geldt bij een goede gin less is more. Wat je wel kan doen, zijn de ondertonen van de gin met botanicals versterken. Hoe doet Noa dat?

“De Bombay English Estate gin bevat ondertonen van pepermunt, rozebottel en hazelnoot.Wat ik dan doe is één van die ondertonen uitkiezen en die versterken.” Dat willen wij ook wel eens proeven. Schol!

Liever whisky? Deze frisse whiskycocktails zijn perfect voor de zomer!

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
De puntjes op de i: zo mix je de perfecte gin-tonic
Sluiten