Entertainment

Duizenden euro’s per post: de tien best betaalde sporters op Instagram

En er zitten heel veel voetballers bij

Instagram mag dan geregeerd worden door vrouwen, in de categorie sport hebben mannen de overhand. En al die grote namen zitten niet alleen voor de lol op sociale media, ze kunnen er vaak ook ontzettend veel geld verdienen. Een overzicht van de best betaalde sporters op Instagram.

De best betaalde sporters op Instagram …

… zijn allemaal mannen. Er staat geen enkele vrouw in de top 10 van ‘s werelds best betaalde sporters op Instagram. Deze top is gebaseerd op cijfers van HopperHQ, dat constant onderzoek doet naar wat populaire sporters, celebrity’s, politici, influencers en andere bekendheden per post kunnen verdienen op Instagram.

Wat in deze top opvalt, is dat de eerste zeven plekken worden bezet door voetballers: Cristiano Ronaldo, Neymar da Silva Santos Junior, Lionel Messi, David Beckham, Gareth Bale, Zlatan Ibrahimovic en Luis Suarez. De lijst wordt compleet gemaakt door MMA-vechter Conor Mcgregor, cricketer Virat Kohli en NBA-basketballer Stephen Curry. Dit is wat de best betaalde sporters op Instagram per post waard zijn.

10. Stephen Curry – 97.237 euro per post

Stephen Curry basketbalt op dit moment bij de Golden State Warriors.

9. Virat Kohli – 106.076 euro per post

Virat Kohli cricket op dit moment bij Royal Challengers Bangalore.

8. Conor Mcgregor – 110.496 euro per post

The Notorious is nog steeds actief als MMA-vechter, en gebruikte sociale media zelfs af en toe om zijn nabeschouwing van een gevecht te geven. Dat deed hij bijvoorbeeld na zijn afgang tegen Khabib.

View this post on Instagram

Properfellas! @properwhiskey

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

7. Luis Suarez – 132.596 euro per post

Luis Suarez voetbalt op dit moment bij FC Barcelona, maar als je dacht dat hij vond dat hij daar genoeg verdiende heb je het mis, want hij verdient maar wat graag bij op Instagram.

6. Zlatan Ibrahimovic – 154.695 euro per post

Zlatan Ibrahimovic (Los Angeles Galaxy) maakt vooral reclame voor zichzelf op Instagram.

5. Gareth Bale – 163.534 euro per post

Gareth Bale (Real Madrid) toont al eens achteloos een paar schoenen. En met het geld dat hij daaraan verdient kan hij heel veel schoenen kopen.

4. David Beckham – 265.191 euro per post

Hij is al even voetballer af, maar David Beckham blijft een van de grote namen in de voetbalwereld. En dat legt hem bepaald geen windeieren.

3. Lionel Messi – 441.985 euro per post

Random fact: Lionel Messi heeft 102 miljoen volgers op Instagram.

2. Neymar da Silva Santos Junior – 530.382 euro per post

Neymar da Silva Santos Junior noteert ‘I love Football ❤️⚽️’ in zijn Instagram-bio. Verrassend!

View this post on Instagram

🇧🇷

A post shared by EneJota 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr) on

1. Cristiano Ronaldo – 662.978 euro per post

Dat Cristiano Ronaldo al eens graag opdraaft in een reclamefilmpje zal je niet verbazen, maar dat hij die filmpjes ook op zijn eigen sociale media-profiel deelt is wel bijzonder. Maar goed, je weet nu wel hoeveel die shampoofabrikant hem voor deze post heeft moeten betalen.

Bron: Froot

02-12-2018 - Jutta