Lesley
Lesley Entertainment 25 mei 2019

Deze drie Marvel-sterren worden binnenkort officieel Disney Legends

Je hebt van die acteurs waarvan je vindt dat ze niet genoeg geprezen kunnen worden omdat ze zulke sublieme acteerprestaties neerzetten. De mensen die al jarenlang op een geweldige manier onze Marvel-helden tot leven brengen bijvoorbeeld. Disney blijkt er hetzelfde over te denken en gaat daarom een paar van die mensen benoemen tot ware Disney Legends.

Marvel-sterren worden Disney Legends

De Marvel Cinematic Universe-films slagen er al jaren in om jong en oud te vermaken. Wat ons betreft is dat een gigantische prestatie waarvoor de acteurs weleens in de bloemetjes gezet mogen worden (al hebben ze qua salaris natuurlijk ook niet te klagen).

Disney denkt er hetzelfde over en heeft laten weten dat Jon Favreau, Ming-Na Wen en Robert Downey jr., benoemd zullen worden tot zogeheten Disney Legends. Bob Iger, CEO van het bedrijf, liet hierover het volgende weten: ”De Disney Legends Award is de grootste eer die we iemand kunnen geven. Het is zowel een erkenning van talent, een viering van de prestatie als een gebaar van eeuwige dankbaarheid voor de mensen die ons bedrijf enorm vooruit hebben geholpen.”

disney legends

Robert Downey jr. kennen we natuurlijk vanwege zijn rol als Tony Stark en Iron Man. Ondanks dat hij de rol bijna niet had gekregen heeft hij een geweldige bijdrage aan de franchise weten te leveren. Ook de naam Jon Favreau zal bij iedere Disney-liefhebber een belletje doen rinkelen.

Als het gaat om Marvel-films is hij bekend door het spelen van Happy Hogan, de assistent van Tony Stark. Tevens was hij uitvoerend producent van enkele ‘Avengers’- en ‘Iron Man’-films. Actrice Ming-Na Wen ken je wellicht van de serie ‘Agents of S.H.I.E.L.D.’. Ze is daarnaast stemactrice geweest in enkele klassieke Disney-animatiefilms.

Stan Lee en Steve Jobs

Naast deze drie zijn er nog een aantal anderen die tot Disney Legends benoemd zullen worden, waaronder componist Hans Zimmer en James Earl Jones, die de stem van Darth Vader heeft ingesproken in de klassieke ‘Star Wars’-films.

Daarnaast zijn er maar liefst 289 mensen die al Disney Legends zijn. Naast acteurs als Johnny Depp en Carrie Fisher staan ook Stan Lee en Steve Jobs op de lijst (die laatste vanwege zijn bijdrage aan Pixar).

Bron: Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze drie Marvel-sterren worden binnenkort officieel Disney Legends
Sluiten